Támogatott tartalom

5 alapszabály, amit mindenképpen tarts be a hálószoba berendezésénél

hálószoba

Egy hálószoba berendezésénél a legfontosabb szempont az, amiért létrehoztuk, a pihenés. A béke és a pihenés terének kialakítása nem tűnik bonyolultnak, mégsem egyszerű a megvalósítása. Ebben a cikkben eláruljuk, mire figyelj a szoba berendezésénél!

1. A legfontosabb szabály a jó ágy

Az, hogy kinek mi a jó ágy, egyéni döntés eredménye. Vagy egyéni elképzelés ami akkor válik valóssá amikor elhelyezzük és használatba is vesszük az ágyat. Hamar kiderül, hogy jól választottunk-e. Választhatunk nagy méretű franciaágyat amennyiben van megfelelő méretű helyünk az elhelyezéséhez, de ugyanúgy jó lehet egy nyitható kétszemélyes kanapé ágy is.

A három részes ágyneműhuzat vásárlása lehetőséget ad arra, hogy még egy nagyobb franciaágyra is találj megfelelő méretű huzatot. Legyen szó színes vagy letisztult darabokról, a lényeg, hogy az adott darab mérete passzoljon a paplanhoz és a párnához.

Jó ha az ágy minden oldalról körbejárható, és az ágy fejrészét fal előtt helyezzük el. Azt mondják ugyanis, hogy ez a helyzet növeli a biztonságérzetet, és a stabilitást. Jó az is, ha rálátunk az ajtóra, megnyugtató érzést kelt bennünk.

2. Az éjjeliszekrény

Hasznosságát nehéz vitatni. Minden olyan apró használati tárgy tárolóhelyévé válhat, amire szükséged lehet az ágy mellett. Ezek a tárgyakat, amelyek a szemüvegtől a telefonon át személyenként eltérőek lehetnek ugyan, de mindenképpen szükséges az éjszakai elhelyezésük.

3. Tárolóhelyek

Korunkban egyre inkább divattá vált, hogy különálló gardrób szobákban helyezzük el a cuccainkat. Akinek erre nincs lehetősége az választhat nagy méretű gardrób szekrényt nyitható-tolható ajtóval a hely nagysága adja a választás lehetőségét. Ha erre sincs lehetőséged, akkor válassz nagy méretű komódot nagy fiókokkal ami elég sok ruhát elnyel.

Lehetőséged van hálószobai szettet választani, ami stílusában összefogja az egész hálószobát, hiszen minden eleme összetartozó, egységes.

4. Világítás

Azt gondoljuk, hogy a hálóban többnyire csak alszunk, elég a központi világítótest, de ez nem így van. Este amikor lefekvéshez készülünk és már fáradt a szemünk jobban elviseljük a lágyabb, halványabb fényeket, amihez az ágy mellett elhelyezett kisebb lámpák sokkal kényelmesebbek. Természetesen az a jó, ha több kisebb helyi világítótestet sikerül elhelyezni, főleg ha nem egyedül használjuk a  hálószobát.

5. Színek a hálóban

Miután a hálószoba a pihenés, ellazulás helye, igyekezni kell ezt az érzést bevinni a hálószobába a színekkel is. Az ember és természet viszonya meghatározó az életünkben, éppen ezért a természet színei, árnyalatai megnyugtatóak lehetnek számunkra a pihenés idején is. A földszínek a barna, a zöld, és ezek pasztell árnyalatai biztosan jó ötletnek tűnhetnek.

Ha kerülni szeretnénk az intenzív, energiát adó színeket, akkor a nyugalmas hatás eléréséhez kerülni kell a piros, sárga árnyalatait ezek ugyanis nem a hálószobába valók igazán.

Azonban, aki szereti ezeket a színeket nem kell, hogy teljesen hiányolja őket, hiszen nagyon sok szép, színes minőségi  anyagból készült ágynemű garnitúrát és különféle lakástextileket vásárolhatsz a hálószobádba akár online is.

Összegezve: Erre az öt dologra ügyelve, olyan életteret hozhatsz létre, amiben élmény a filmezés, az olvasás és a pihenés egyaránt.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: