Támogatott tartalom

5 tipp, amitől nagyobbnak érzed a teraszt

terasz

Mindegy, hogy nagy vagy ici-pici lakásban élünk, ha van hozzá, egy terasz, erkély, vagy balkon. Természetesen fontos, hogy ezt a kis területet ne a felesleges cuccok tárolására használjuk. Hozzuk ki belőle amit csak lehet, hiszen nemsokára itt a tavasz és megint fontossá válik, hogy kint töltsük az időt a szabad ég alatt.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan és mitől érezheted nagyobbnak a teraszt, valamint kitérünk arra, hogy hol foglalkoznak hajókötelek forgalmazásával.

Hogyan rendezzük be a teraszt?

Nem mindenki teheti meg, hogy a családi háza kertjében élvezze a napsugaras, madárcsicsergős szép időt. Egy pár négyzetméternyi helyen is ki lehet alakítani egy klassz pihenő sarkot. A családi házzal ellentétben itt nem kell a fűnyírással bajlódni.

1. Mi legyen a pihenősarokban?

Mindenképpen legyen valami ülőalkalmatosság. Ha elfér két szék és egy kis asztallal, esetleg valami puha ülőfelülettel a padlón, akkor máris előrébb vagy. Persze mindez még nem elég. A megvilágítás fontosabb mint hiszed, egy szórt fényű lámpa a falra rögzítve jó megoldás, ha sötétben is szeretnétek kint lenni.

Mellé még fel lehet szerelni a már olcsón beszerezhető LED-es fényfüzéreket, de rakhatunk ki még mécseseket, valamint illatos gyertyákat is.

2. Növények is elférnek?

Ha valaki szereti a növényeket, akkor érdemes többet tenni belőlük az erkélyre, ugyanis színt és energiát visznek a térbe. Lehet vázába tenni vágott virágokat, cserepes növényeket a falra, párat polcokra.

Ha sikerül egy szép cserép futónövényre szert tenni, vegyünk hozzá kötelet, azt kihúzva be lehet futtatni vele az egész erkélyt. Hajóköteleket a GALCO kötél webáruházból is lehet rendelni, többféle vastagságban és színben. A növény nemcsak a testnek egészséges, hanem a léleknek is. Komfortossá tehetjük vele a teraszt.

3. Mekkora a terasz?

Függően a hely nagyságától lehet még bővíteni vagy szűkíteni a berendezést a teraszon. Ha kicsi a hely, gondoljuk meg, hogy mit szeretnénk csinálni a pihenőhelyen. A szék sosem lesz olyan kényelmes, mint egy puha kis kanapé. Egy függőágyat rögzítve a plafonra vagy a falra, lesz elegendő hely a többi tárgynak és dekorációnak.

4. Színek az erkélyre

A színek meghatározóak, főleg ha kis tér áll a rendelkezésünkre. A legjobb térnövelő szín a fehér, legyen szó a falakról vagy a bútorokról. Fehér lehet a párna, a függöny, a takaró, valamint a kinti szőnyeg is. Ha tárolunk bármit az erkélyen, akkor érdemes a tároló esetében is ebben az árnyalatban gondolkodni.

5. Legyen rend itt is!

Rejtekhely nélkül tilos bármit is itt tartani, mert elvesszük a helyet a pihenéstől. Ami felesleges dobjuk ki, rakjuk el a helyére, ha később esetleg szükség lenne még rá. Rendrakás nélkül az energia nem tud szabadon áramolni.

Összegezve: Elmondhatjuk, hogy bármekkora terület áll is a rendelkezésünkre a lakásunkon kívül, tavasztól ősz végéig lehet egy plusz helységünk, ha azt alaposan megtervezve úgy rendezzük be, hogy az a pihenésre alkalmassá váljon.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: