Támogatott tartalom

A bútorok kiválasztása az új otthonunkba

rs bútor nappali

Amikor elkészül a házunk vagy a lakásunk, akkor izgalom töltheti el a szívünket, hiszen végre teljesült az álmunk és saját otthonunkba költözhetünk. Azonban itt még nincs vége, hiszen a bútorokkal kapcsolatban is döntenünk kell. Hogyan válasszuk ki a bútorokat az otthonunkba? Mutatjuk a válaszokat!

4 lépés a bútorok kiválasztásához

Akármennyire is nehezünkre esik belátni, de bizony a költségvetés nagyon meghatározza, hogy milyen bútorokkal is rendezzük be az otthonunkat. Mielőtt elkezdenénk a katalógusokat nézegetni, mindenképpen le kell fixálnunk, hogy mennyit is szánunk a kanapéra, a konyhabútorra, a fürdőszoba berendezésre.

Miután alaposan megfontoltuk, hogy melyik bútorra, mennyit is költünk, több helyen is tájékozódhatunk az árakkal kapcsolatban. Ha éppen szekrényt szeretnénk vásárolni, a www.rs.hu/otthon/nappali_butorok/szekrenyek oldalon is körülnézhetünk.

A stílussal kapcsolatban nagyjából mindenki tisztában van-, azt könnyebb eldönteni, hogy modern, klasszikus, skandináv vagy más stílusú berendezésre vágyunk. Azt már azonban sokkal nehezebb meghatározni egy-egy bútorral kapcsolatban, hogy a rengeteg kialakítású, alakú, különböző színű bútor közül nekünk pontosan mire is van szükségünk.

Ha például a nappaliba tervezünk kanapét venni, de csak kicsi a tér, ellenben sokszor fogadunk vendégeket, akkor sem biztos, hogy a nagy kanapé lenne jó választás, viszont az egyéb ülőalkalmatosságok jól jöhetnek. Az ülőpárnák, puffok, kisebb fotelek például nem foglalnak el sok helyet, mégis nagyon hasznosak lehetnek, ha egyszerre több vendéget is várunk és hellyel kínálunk a nappaliban.

Az összhang megteremtése is elemi lehet, ha éppen lakberendezési tárgyakat és bútorokat vásárolunk. Ezért is nagyon lényeges, hogy tudjuk, milyen stílust képvisel majd a lakásunk. A modern otthonokban jól mutatnak a sötétebb színek és a fémes kiegészítők.

A klasszikus lakásokban a természetes anyagokból vagy fából készült bútorok illeszkednek igazán. A színek tekintetében sem szükséges ma már mereven a megszokottakhoz igazodunk, sőt a színek keverése is „megengedett”.

A bútorok kiválasztásánál mindig meg kell fontolni, hogy mennyi időt is töltünk majd az adott helyiségben. Ha nincs elég időnk főzni, akkor lehet, hogy fölösleges egy nagyobb kiterjedésű „U” alakú bútorba befektetni. Ha sokat pihenünk a nappaliban és nagy a családunk vagy sokszor invitáljuk meg a barátainkat az otthonunkba, akkor egy sarokgarnitúra remek választás lehet.

Kép forrása: RS.hu

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: