Építkezés-Felújítás

A duguláselhárításban a fix ár elvárható, vagy jobb inkább elfelejteni?

csősérülések feltárása hatékony eszközökkel

Jogos felvetés, hogy mennyire várható el a fix árképzés egy olyan területen, ahol azért mindig akadhatnak meglepetések. Nos, a jó hír az, hogy elvárható. Kilencven százalékban mindenképpen. Rögtön kifejtjük, hogy mire gondolunk!

Hogy áll össze az árképzés?

duguláselhárítás fix áron nem egy jól hangzó ígéret, ami bár kecsegtető tényleg, de abszolút nem valós. Korántsem! Viszont ahhoz, hogy az előre meghatározott összeg stimmeljen, a későbbiekben is elengedhetetlen a megfelelő fokú, szintű, minőségű tájékoztatás, tájékozottság.

Azaz az első telefonhívás alkalmával a cél az infószerzés, mégpedig minél konkrétabban. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy sokszor pont azok a megfigyelések a legértékesebbek, amik hozzá nem értő szemmel jóformán jelentéktelennek tűnnek.

Minden tapasztalat, minden tünet, még a legkisebb is hozzásegíthet minket ahhoz, hogy a végül kirajzolódó kép kristálytisztává váljon. Homályos foltok természetesen még így is maradhatnak, ugyanakkor azért, ha a mozaikok kilencven százalékban egyeznek a valósággal, akkor túl nagy változástól nem kell tartani.

Ez a fix árképzés folyamata. Ennyire egyszerű, és igen, ennyire korrekt! Nincsenek rejtett díjtételek, nincsenek olyan kiskapuk vagy kisbetűs részek, amik zavart okozhatnának a rendszerben.

De akkor hol rontják el a többiek?

A lényeg az, hogy mi nem járunk el így! De megválaszoljuk ezt a kérdést is szívesen, mert tudjuk, hogy sokan tapasztalták meg az érem árnyoldalát, ahol a saccolásoké, a körülbelüli adatoké a főszerep. Röviden és tömören, sokan ott csúsznak el, hogy hasukra csapnak akkor, amikor a költségek megállapítása a cél.

Aztán, hogy tovább bonyolódjon a helyzet, mivel az elsődleges összeg abszolút nem megalapozott módon jött létre, ezért sorszerű a változása, mégpedig jelentős mértékben.

Na és itt a gond, mert, ahogy fentebb írtuk, tíz százalékban nálunk is esélyes a kiadás nagyságának növekedése, de nem háromszáz százalékosan. Ugye e kettő között pont ég és a föld a különbség.

Akad még spórolós praktika a tarsolyunkban?

Igen, túl azon, hogy nálunk a megbízhatóság mindenkor garantált, akad itt még valami. Mégpedig a rendszeres karbantartás. Sokan ezt teljesen feleslegesnek, sőt pocsékolásnak tartják. Ám ez téves hozzáállás. Valójában ez az a mentalitás, ami aranyat ér. Hogy miért?

Azért, mert a rendszeres ellenőriztetésnek köszönhetően a problémák idejében felfedezhetőek és orvosolhatóak. Így mondjuk teljes dugulás helyett pusztán a kezdődő góc eltávolítása a felmerülő feladat. Ez pedig logikusan nem ugyanolyan mértékű energia, idő és pénzbefektetést követel.

kapcsolat menüpontban megtalálhatóak az elérhetőségeink. Éjjel-nappal hívhatóak vagyunk, még éjszaka is, mert tudjuk, a megoldás egyes szituációkban nem várhat reggelig, vagy míg eljön a hétfő.

Vagyis az esetünkben nem csupán a minőségi munkavégzés, a megbízhatóságon alapuló árképzés a fix, hanem a kiérkezés is, bármikor, amikor szükséges. Ezek azok a pozitívumok, amik a bizalom kialakulásához vezetnek, s ez az a bizalom, aminek a megőrzése számunkra elsőbbséget élvez.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: