Támogatott tartalom

A fémhulladék újrahasznosításának módjai

fémhulladék

Nem szükséges tájékozottnak lennünk ahhoz, hogy érzékeljük a jelenséget, ugyanis napjainkban a hulladéktermelés fokozottan megnőtt. Aminek a hátterében az áll, hogy nem tudatosan vásárolunk. Az már egy lépés előre, ha szelektíven gyűjtöd a szemetet, elszeparálva a papírt, műanyagot.

Viszont a fémhulladékok sem kivételek ez alól, ők is termelődnek, így nem árt tisztában lenni az ipari fémhulladék darálás jelentőségével!

Fémek kitermelése és feldolgozása

Tegyük félre azt, hogy környezetvédelmi szempontból mennyire teszel jót a környezetednek, mert ez az emberek többségét kevésbé fektet erre nagy hangsúlyt, míg valljuk be őszintén, ha tudod róla, hogy anyagilag is jól tudsz vele járni, máris körültekintőbben jársz el. Itt jön képbe a fémek kitermelése és feldolgozása. Először ismerkedj meg a fémhulladékok típusaival, azt követően pedig azok felhasználási módjaival.

Fémhulladékok A-tól Z-ig

Színesfémek

Amit első körben érdemes megjegyezni róluk, hogy két csoportra különíthetőek el: színesfémek és a nem színesfémek. Előbbi oszlopos tagja többek között a mindenki által ismert és közkedvelt réz, majd a bronz, az ón és még az ólom is. Rozsdaálló bevonatok előállítására használják őket, míg vas ötvözésnél szóba se kerülhetnek. Ennek ellenére vagy pont emiatt, de még a nehézfémek közé tartoznak.

Nem színesfémek

Ezt a csoportot erősíti például a vas és a gépöntvény, előbbit a méhtelepeken gyűjtik össze, ami később felolvasztásra kerül és más fémekkel ötvözve új formát kap. Amit első hallomásra nem feltétlen tudhatsz, hogy a vashulladék újrahasznosítása szerteágazó terület, ugyanis ide tartoznak a háztartásokból és a vállalkozások munkájából keletkező hulladéktípusok.

Lépésről lépésre az újrahasznosítás

A fémhulladékok megfelelő besorolása elengedhetetlen ahhoz, hogy a feldolgozásuk eredményes legyen. Ehhez ipari fémhulladék feldolgozó gépek szükségesek, amik kepések akkora erőt kifejteni – például az alumíniumnál -, hogy brikettekbe tömörítse az anyagot, azért, hogy egy jó fajsúlyú terméket kapjunk a végén.

A fémhulladék feldolgozó gépek csoportjába tartoznak a bálázógépek, ollózók és shredderek egyaránt. Továbbá az aligátor olló mobilis fémvágó gép is nagyon hatékony megoldás, ha kisebb méretű fémhulladék feldolgozására keresünk megbízható gépet.

Szintén kiemelhetnénk a LEFORT robosztus fémhulladék darálóit, amelyek tökéletes megoldást jelentenek a feldolgozásra váró lemez-, ill. vashulladék kezelésére. A legújabb technológiával felszerelt gépek garantálják, hogy a maximumot hozzák ki az újrahasznosítási folyamatból.

A darálás könnyebben kezelhetővé és szállíthatóvá teszi a hulladékot, valamint a piaci érték növekedését is segíti. A nagy teljesítményű fémhulladék daráló dízel és elektromotoros kivitelben is elérhető.

Az összes előforduló fémhulladék újrahasznosítása kizárólag az ezt a célt szolgáló, speciális fémhulladék daráló gépek segítségével szabad végrehajtani.

Zöldgépezet a fémhulladék feldolgozásában kimagasló, az új gépek mellett a használt gépek piacán is jelentős szerepet foglal el. Emellett bátran keresd őket a fémhulladék feldolgozó gépek szervízelésével kapcsolatosan is, ugyanis a gépek teljeskörű felújítását is vállalják!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: