Élet-Stílus

A gyógytorna legfontosabb előnyei, ha az egészségről van szó

gyógytorna

A gyógytorna a rehabilitációs terápiák egyik legfontosabb kezelési módja. Az orvosi gimnasztikaként is ismert eljárásnak kétségtelenül helye van bizonyos rendellenességek helyreállításában. Testtartási hibák, deformitások, ízületek gyulladása esetén a gyógytorna felgyorsítja a gyógyulást és enyhíti vagy teljesen megszünteti a tüneteket.

A gyógytorna népszerű kezelési módszer, amit pozitív visszhangja miatt egyre több ember vesz igénybe. Ez a terápia kedvez az ízületek, izmok és szalagok helyreállításának, a mobilitás visszaadása és a fájdalom csökkentése révén.

A gyógytorna Győrben mindig a beteg személyre szabott kezelési tervének összeállításával kezdődik, amelyhez nélkülözhetetlen a páciens kórképének és panaszainak részletes megismerése.

Miről is szól a terápia?

Először is részlegesen alkalmazzák a test különböző területein, és számos gyógyulási típusban előnyös, mint a műtét utáni, poszttraumás gyógyulás, gerincbetegségek kezelése, csontritkulás, motoros károsodások, helytelen testtartás, mozgásszegény életmód és elhízás.

A gyógytorna szabályozott és megfelelően adagolt testmozgással serkenti a szervezet erőforrásait, célja a mentális relaxáció és fájdalomcsillapítás. Jelenleg az egyik leghatékonyabb technika az izomsérülések és egyéb javítások terén.

Középpontjában a helyes mozgások elvégzése, a fizikai teljesítmény javítása, az állóképesség növelése, a rossz testtartás korrigálása, az ízületek hatótávolságának növelése és a fizikai hiányosságok korrigálása áll.

Sok esetben a mozgásszervi rendszeren kívüli szervekre gyakorolt terápiás hatása miatt is alkalmazzák, fontos lépés az egészség helyreállításában és megőrzésében, valamint a testi károsodások megelőzésében.

A gyógytorna legfontosabb előnyei…

  • A gyakorlatok révén az idegrendszer és az ízületi rendszer egyaránt aktiválódik, az izmok sokkal rugalmasabbak lesznek.
  • Nagymértékben csökkenti a fájdalmat és sérüléseket, amelyeket többek között az inkonzisztens pozíciók vagy sporttevékenységek okozhatnak. Ha például helytelen testtartás vagy akár közlekedési baleset az ok, az izom mozgékonysága különösen javítható.
  • Nemcsak fizikai, hanem mentális szinten is hat, valóban pozitív hatással van a páciens elméjére, segít csökkenteni a stressz és szorongás szintjét.
  • Növeli az izmok rugalmasságát és nyújthatóságát.
  • Javítja a keringési rendszert és az oxigénellátást.
  • Harcol az öregedés és az egészségtelen életmód hatásai ellen.

A gyógytorna neked való, ha…

  • Hivatásos vagy amatőr sportoló vagy, és szeretnéd megelőzni vagy gyorsabban felépülni egy sérülés után;
  • Gerincfájdalom és gerincferdülés nehezíti meg mindennapjaidat;
  • Bizonyos reumás betegségekben szenvedsz, és szeretnéd csökkenteni a fájdalmat;
  • Várandós vagy, és könnyebb szülést, majd azt követően gyorsabb felépülést szeretnél elérni;

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: