Támogatott tartalom

A heliotróp hatása a testre és a lélekre

heliotróp hatása

Köztudott, hogy az ásványoknak rengeteg jótékony hatásuk van, emiatt pedig érdemes őket akár ékszerként is viselnünk. Az már csak egyfajta ráadás, hogy szépek is, ami szintén amellett szól, hogy hordjuk vagy más módon a közelünkben tartsuk őket.

Ez igaz a heliotrópra is, amit más néven afrikai vérkő néven is ismerhetünk. Maga a kifejezés görög eredetű, a „helios” napot, a „tropos” pedig fordulatot, változást jelent. Ez egy nagyon különleges ásvány, ami valójában nem más, mint a kalcedon színes változata. Jellemzően sötétzöld színben tündököl és piros vagy vörös pöttyök díszítik.

A heliotróp hatása testi és lelki szinten is érezhető, ezeket fogjuk összefoglalni a cikkünkben.

A heliotróp hatása a testre

A heliotróp azok közé az ásványritkaságok közé tartozik, amik minden szervünkre kifejtik a jótékony hatásaikat és hatékonyan támogatják a szervezetünk öngyógyító folyamatait. Az által, hogy óvja és egyúttal erősíti is az immunrendszerünket képes arra, hogy megóvjon minket a betegségektől.

A hatásai között szerepel az is, hogy remekül támogatja a sejtek vitaminfelvételét, aminek köszönhetően növeli az erőnlétünket és a vitalitásunkat. Nagyon jól alkalmazható a különböző bélproblémák esetén, de az aranyér kezelésében is látványos javulást eredményez.

Ráadásul méregtelenítő hatása is van, így segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetünkből. Nemcsak a belekre és az anyagcserére, hanem a májra, az epére és a lépre is pozitívan hat.

A heliotróp hatása a lélekre

Az ásvány egyik legfontosabb lelki hatása, hogy jó közérzetet teremt számunkra és növeli az életörömünket. Már ősidők óta azt tartják róla, hogy megtisztítja a környezetünket a negatív energiáktól ez által megvédve minket a gonoszságtól és mások ártó szándékaitól.

Emellett az elmére is nagyon jó hatással van, segít a gondolatok rendezésében és a tiszta, előítéletektől, valamint elvárásoktól mentes gondolkodásban. Ha rémálmoktól szenvedünk, akkor is számíthatunk a heliotrópra, ugyanis támogat a mély és pihentető alvásban.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: