Támogatott tartalom

A legnagyobb fürdőszobai trendek 2022-ben

fürdőszoba

Sokan nem fektetnek nagy hangsúlyt a fürdőszoba berendezésére, szerencsére azonban ez az elmúlt pár évben egy kicsit megváltozott. Napjainkban egyre fontosabb ugyanis, hogy egy igazán hangulatos és stílusos lakásrészt alakítsunk ki.

Már csak az a kérdés, hogy miben érdemes gondolkodni 2022-ben? Az év fele már szinte letelt, így bőven akad miből válogatni.

Fürdőszoba trendek 2022-ben

Csak egy gyors zuhanyzásra, hajszárításra és sminkelésre van időd? Azt gondolhatod, hogy nem töltesz sok időt a fürdőben, pedig ez hatalmas tévedés. Fontos ugyanis, hogy a tisztálkodó helyiségben is otthonosan érezd magadat. A fürdőszobai termékek online megvásárlásával pedig ennek kialakítása is jóval kényelmesebb folyamat, mint korábban.

Legyél természetes!

Ne feledd a vizes blokkot a természethez közel tartani. Ahogy a konyha és a terasz esetében is fontos, hogy törekedjünk a natúr dolgokra, úgy itt sem árt a lehető legegyszerűbb berendezéseket beszereltetni. Nem elegendő pár párát kedvelő növény, hiszen ebben az évben a bútorok és a dekorációk terén is minden a természetességről szól majd.

Előtérbe kerülnek a faanyagok, a dió, a tölgy, illetve persze a bambusz, ami az  elmúlt években egyre több helyen jelenik meg. A legjobb azonban mégis az első kettő, azok ugyanis nem szívják magukba a nedvességet, így a víz és a pára nem teszi tönkre az anyagukat.

Felejtsd el a csempéket!

Míg korábban egyértelmű volt, hogy a fürdőszobába csempe és járólap kerül fel- és lerakásra, addig ez 2022-ben már nem egészen így van. Annak ellenére ugyanis, hogy a csempe tökéletes megoldásnak tűnik, most már egyre több olyan anyagból válogathatunk, amely képes ellenállni a helyiségben uralkodó párának.

Fesd le a falakat, majd tegyél fel márványvakolatot, amitől igazán egyedi és modern lesz a helyiség hangulata. A zuhanyzó és a kád esetében persze még mindig alkalmazhatod a csempét, de a többi fal tekintetében nyugodtan mondj le erről a burkoló anyagról.

Szaniterek és csaptelepek

Bár a Zuhanykabin-szaniter.hu webáruházában számos szaniter és csaptelep közül válogathatsz, azért nézd meg alaposan, hogy a választott darab illeszkedik-e a fürdőd stílusába. A konyhához hasonlóan már itt is nyugodtan elfelejtheted a hagyományos ezüst telepeket, idén ugyanis ideje azokat lecserélni matt feketére, rézre, aranyra, hiszen ezek sokkal divatosabbak és elegánsabbak.

Ennek köszönhetően a csap azonnal magára vonzza a tekinteteket. A szín mellett persze a dizájn is fontos, bár ennek kapcsán biztosan nem lesz okod panaszra, hiszen számos márka foglalkozik különleges berendezésekkel.

Összegezve: Elmondható tehát, hogy idén egyre jobban modernizálódik az emberek stílusa, 2022-ben már nem feltétlenül kell csempével burkolni a fürdőszobát, de a csaptelepek közül sem csak az ezüstös jöhet szóba. Ami még fontos, hogy mindenképpen igyekezz természetes maradni, használj sok fa és szürke színt, így igazán komfortos lesz a helyiség kialakítása.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: