Támogatott tartalom

A márkahű emberek ugyanattól a cégtől választanak tabletet, mint telefont

tablet

Az a jó, ha már megtaláltuk a kedvenc márkánkat, amelyben feltétlenül megbízunk. Ha ez megtörtént, és elégedettek vagyunk például az okostelefonunkkal, akkor nagy az esélye annak, hogy egyéb kiegészítőt is e gyártótól fogunk választani. Ezt hívják márkahűségnek.

Ezt a nagy elektronikai vállalatok is jól tudják, ezért is dobnak piacra a mobilok mellett tableteket, okosórákat, headseteket, stb. Ha tehát példának okáért már rendelkezünk egy Xiaomi okostelefonnal, akkor épp itt az ideje, hogy beszerezzünk mellé egy Xiaomi Pad táblagépet is. A CoolMobile.hu oldalára kell csak felmennünk, ahol mindkét széria kapható!

Cikkünkben bemutatjuk, melyik készülék mit tud, hogy könnyebben választhassunk közülük.

Két sorozat: Xiaomi Pad 5 és Pad 6

A Xiaomi tabletek is a megbízhatóságukról híresek, strapabíró, időtálló készülékek – kedvező áron kaphatók és ideálisak többféle célra is. A Pad 5 verzió 2021-ben jelent meg, a Pad 6 csak két évvel később, 2023-ban, így van köztük némi különbség – természetesen az utóbbi jobb paraméterekkel rendelkezik.

Mi alapján érdemes dönteni? Először vizsgáljuk meg az igényeinket, hiszen nem biztos, hogy szükségünk van minden funkcióra, amit egy modernebb készülék nyújtani tud. Tegyünk fel magunknak kérdéseket: hol fogjuk használni az eszközt? Főleg utazáskor vennénk hasznát? Sok dolgot szeretnénk rá elmenteni? Filmnézésre, munkára vagy böngészésre kellene?

Fontos az is, hogy tudjuk, milyen kiegészítőkkel számolhatunk. Esetünkben például sem a Xiaomi Pad 5, sem a Pad 6 nem rendelkezik jack csatlakozóval, így egy vezeték nélküli headsetet is célszerű rendelni mellé: szerencsére ez is kapható a CoolMobile.hu-nál!

Mik a főbb különbségek a két verzió között?

A Xiaomi Pad 5 általános leírásával kezdünk: ez egy 511 grammos készülék, amelynek üveg előlapja és műanyag hátlapja van, szürke, fehér és zöld színekben dobta piacra a gyártó. A képátló 11 hüvelyk, a képfrissítés 120 Hz, a képfelbontás pedig 1600 x 2560 pixel.

A RAM 6 GB, a belső tárhely 128 GB vagy 256 GB és nem bővíthető. Android 11-es verzióval érkezik, de ez frissíthető.

A Xiaomi Pad 6 súlyra könnyebb, csupán 490 gramm, és nívósabb anyagokból készült a háza is. Az előlap itt Gorilla Glass 3 üvegből van, a hátlap pedig alumíniumból. Fekete, kék és arany színben is megvásárolható. A képátlója szintén 11 hüvelyk, de a képfrissítés és a képfelbontás jobb: 144 Hz, illetve 1800 x 2880 pixel.

A 6 GB-os verzión kívül kapható 8 GB-os Xiaomi Pad 6 is 128, illetve 256 GB tárhellyel. Ez sem bővíthető, így jól gondoljuk meg, hogy melyiket választjuk! Android 13 rendszerrel kapjuk a dobozból kivéve, ha ezt rendeljük meg.

Néhány hasonlóság

A kamerák tekintetében nincs különbség: a hátlapokon egy-egy 13 MP-es egység van, amely Dual vakuval is használható, elöl pedig 8 MP-es a kamera mindkét esetben. Van a modellekben wifi- és Bluetooth-csatlakozási lehetőség, giroszkóp és magasságérzékelő is.

Sajnos azonban SIM-kártya egyikbe sem tehető. A kiegészítők mindegyik tablethez elérhetők: tokot, védőfóliát is érdemes kérni mellé, akármelyiket is választjuk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: