Támogatott tartalom

A párna, ami kint is öltöztet

párna

Ha hajnalban hangos madárcsicsergésre ébredsz a beállított óra vagy telefon hangja helyett, akkor bizony már lassan itt az ideje a kültéri berendezés kipakolásának. A kerti ülőbútorok: a kanapék, a fotelek és a székek, valamint az asztalok és a napozóágyak is mind-mind a helyükre kerülhetnek.

Kis módosítással nagy változás

Az igazán modern és meghitt kert vagy terasz elképzelhetetlen a megfelelő kiegészítők nélkül. A DODO kültéri párna választékában sok remek és ötletes darab közül választhatod ki azokat, amelyekkel feldobhatod a meglévő ülőbútorokat. Ha csak pár elemet is veszel, akkor is nagyon látványos változást idézhetsz elő az egész térben.

Előfordulhat, hogy nem is csak a stílusváltás miatt kell egy-egy új párnát venned, hanem az elhasználódott régieket muszáj mindenképp lecserélned. Hiszen ezeket a kinti textilneműket olykor nagyon is igénybe veszi a tűző nap és van, amikor alaposan el is áztatja a darabokat az eső.

Megérdemlik hát, hogy nyugdíjazd őket és vadonatúj modellekkel szereld fel és tedd kényelmesebbé a berendezési tárgyakat. Sokkal kényelmesebb lesz majd a kanapén vagy a napozóágyon az időtöltés a tökéletesen illeszkedő szép új párnákon.

Kőpárnából modern párna

Nagyon sok, minket körülvevő dolognak az ősi ókori időkbe nyúlik vissza a története. A párna esetében sincs ez másképpen. Az ősi Mezopotámiában és a fáraók korában is előszeretettel használták már a kőből készített fej alá valókat.

A különböző anyagokkal kitömött párnákat ekkor még nem ismerték, vagy nem maradtak fenn ilyen darabok. A különlegesen szép és kifinomult párnákra az ősi Kína és Perzsia területein találtak rá a régészek, itt már használtak porcelánt, bronzot, bambuszt, illetve fa alapanyagot is. A görögöknél és a rómaiaknál már megjelentek a gyapottal, náddal vagy szalmával töltött párnák is.

Európában a középkorban már ismerték, de sok esetben csak maga a király és azok a polgárok használhatták, akiknek valamilyen gyengesége volt, vagy gyermeket vártak. Az igazi áttörést, mint oly sok más használati tárgy és lakberendezési elem esetében, az ipari forradalom kora hozta el. Onnantól kezdve egyre több embernek került a feje alá kényelmes párna.

Meg tudod változtatni a hangulatot

Ha már berendezted a külső tereket, de mégis valamit hiányolsz ott, akkor bátran használd a fantáziádat és változtass a hangulaton párnákkal! Ha az oly gyakran alkalmazott egyszínű ülőfelületek helyett valami életet vinnél a térbe, akkor választhatsz például naturális színeket, ha nem akarsz egyből óriási kontrasztot.

Ellenkező esetben pedig nagyon jó választás lehet valami élénk minta vagy harsányabb szín is, de akár jöhetnek a csillogó árnyalatok is. Egy-egy meleg tónus nagyon kellemes hatást kelthet kint is. Ha vannak a kertben finoman illatozó virágok, akkor egy-egy hasonló virágszínt is megjeleníthetsz a teraszon.

Pont mint bent, a párnák feldobják a hangulatot kint is, használd őket ötletesen!

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: