Építkezés-Felújítás

A talajcsavarok szerepe a modern építőiparban

talajcsavar

Az építőiparban is napról napra fontosabb szerepet játszik a környezettudatosság és az ökológiai lábnyom csökkentése, ezért a fenntarthatóságot szem előtt tartó vállalatok minden téren igyekeznek a legkörnyezetkímélőbb megoldásokat választani.

A talajcsavarok használata pedig egyre népszerűbb választás a betonozással szemben. Mit érdemes tudni a talajcsavarokról? Alábbi cikkünkből pontosan kiderül!

Környezetbarát alapozást biztosítanak

Amíg a betonozás erősen szennyezi a talajt, illetve cementhasználatot is igényel, addig a talajcsavarok használata csupán minimális mértékben terheli a földet. Ráadásul az építőipari munka során hulladék sem keletkezik, ezért a többi rögzítési és alapozási módszerrel szemben alig hagy maga után ökológiai lábnyomot.

Nem véletlen tehát, hogy a környezettudatos építőipari cégek, ahol csak lehet, már a talajcsavarokat választják az építmények rögzítéséhez.

A betonozással ellentétben nem járnak rejtett kiadásokkal

Amíg a betonozás során munka közben is több anyag rendelésére lehet szükség, addig a talajcsavarok esetében az előre rögzített árajánlat egyáltalán nem fog változni. Így fillérre pontosan annyit kell majd fizetni a munkálatokért, mint amekkora összeg az árajánlatban szerepel.

Munka közben pedig nem csúszhat hiba a számításba, hiszen a darabszámra megrendelt csavarokat csupán rögzíteni kell, így minden költség előre kiszámítható.

A talajcsavar ára pedig kifejezetten pénztárcabarát, ezért legyen szó napelemparkok, stégek vagy faházak rögzítéséről, a költségek egészen alacsonyra szoríthatók. További pozitívum, hogy a használatuk tereprendezést sem igényel, így a betonozás költségeihez képest legalább 15%-ot megspórolhatunk.

Mobilisak, de hosszú távon is stabil rögzítést nyújtanak

Akár több évtizedre vagy csak néhány hétre szeretnénk rögzíteni egy építményt, a talajcsavarok tökéletes megoldást jelentenek. Ugyanis bármikor könnyedén eltávolíthatók, majd a kívánt helyen szintén gyorsan rögzíthetők.

Gyakran pedig munkagépekre sincs szükség a behajtásukhoz, hiszen a csavarok akár kézi erővel is behajthatók a kevésbé kemény talajtípusokba.

Azonban bármilyen típusú talajban rögzíthetők, így a talajcsavarok számára még az igazán kemény, lejtőhordalékos föld sem jelent akadályt.

Milyen építmények és eszközök rögzítéséhez használatosak?

 • Napelemparkok
 • Kültéri lámpaoszlopok
 • Könnyűszerkezetes építmények
 • Játszótéri eszközök
 • Kerítések
 • Zászlók
 • Teraszok
 • Napernyők
 • Vadászlesek
 • Stégek
 • Jurták

A talajcsavarok kedvező ára, kitűnő stabilitása és környezetbarát felhasználási lehetősége hatalmas előnyt biztosít az építőipari vállalatok számára a betonozással szemben.

Akár kisebb vagy nagyobb építmények rögzítése a cél, a talajcsavarok minden esetben megbízható választások, és még hosszú évtizedek múlva is stabil alapot fognak biztosítani.

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: