Támogatott tartalom

A tintaszint ellenőrzése – tanuljon meg egy egyszerű trükköt!

nyomtató

Hogyan kontrolláljuk a tintaszintet a nyomtatóban, hogy a nyomtatási ciklus halála ne kellemetlen meglepetésként következzen be? Dr. Murphy kutatásai azt igazolják, hogy minden patron általában akkor fogy ki, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. A rendszer fogyasztásjelzője sajnos nem mindig megbízható.

A statisztikai adatok alapján mutatja ugyan a tintaszintet, de a számítás nem a tényleges tintahasználat alapján történik. Tehát szeretné tudni, hogyan ellenőrizheti gyorsan és kényelmesen a tintaszintet? Van rá mód!

A látszattal ellentétben ez egy nagyon egyszerű tevékenység. Elméletileg a nyomtatónak jeleznie kellene, hogy kifogyóban van a tinta. Ráadásul még a legegyszerűbb modellek is mutatják nekünk a szinteket a házon található LED-ek segítségével.

Nézzük például a Samsung Xpress SL-M2026 Mono lézernyomtatót: ha éppen kifogyóban van a praktikus Samsung M2026 tonerünk, akkor a nyomtató elvileg alacsony tintaszintet jelez, de ebben a percben még nem kell azonnal cserélni a tartályt!

Nyomtasson nyugodtan, amíg a nyomtatási minőség romlik. Ezzel egy kicsit növelhető a patron hatékonysága. Valójában minden úgynevezett „mutató” pusztán tájékoztató jellegű. Soha nem fog megtörténni, hogy a tinta például pontosan 300 oldalt nyomtat, és nem eggyel többet vagy kevesebbet.

Feltételezve, hogy a tinta chipje ezzel a 300 oldallal van programozva, ez 5 százalékos oldal átviteli sebességet feltételez, de ne felejtsük el, hogy szem előtt kell tartania, hogy mit és milyen mennyiségben nyomtatunk. A nyomtatási igények típusai felhasználónként változnak.

Ez az egyik oka annak, hogy az 5 százalékos lefedettségi arányt a tartályok hatékonyságának meghatározására minden tintánál következetesen alkalmazták.

Hogyan ellenőrizhető gyorsan és megbízhatóan, hogy elegendő-e a tintaszint? Ez három kattintással megtehető. Csak ki kell nyomtatnia az jó öreg Google logót. A Google kereső hosszú utat tett meg az egyetemes kíváncsiságtól a globális trendeket meghatározó böngésző eszközig.

A Google logó első verziója kissé pixelesnek tűnt. 1998 októberében jött létre az a projekt, amely a legközelebb áll ahhoz, amit gyakorlatilag minden nap látunk monitorainkon. Természetesen az aktuális logó azóta többször is frissült.

Közel 20 éve a „Google” szót alkotó betűk alapszíneket használnak, így a világ legnépszerűbb keresőmotorjának logójának kinyomtatása a leggyorsabb módja a valódi tintaszint ellenőrzésének.

Ha éles nyomatot talál a HP Laserjet M1130 nyomtatója fogadó tálcáján megfelelően telített színekkel, az azt jelenti, hogy a jó minőségű CE285A tonerjének tintatartalma még pár napig bírni fogja.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Dmytro Vietrov

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: