Élet-Stílus

A varrás nem mindig a ruhakollekciókkal kezdődik

varrás

Sokan azért nem mernek közelebbről megismerkedni a varrással, mert nem éreznek magukban kellő lelkesedést ahhoz, hogy elsajátítsanak egy ilyen nehéznek tűnő szakmát. Egy nadrág vagy felső megtervezése, megvalósítása túl nagy falat lehet, és nyilván a maga nemében az is.

Ám ez nem kell, hogy bárkit is elriasszon, mert egyáltalán nem törvényszerű, hogy a varrás csakis a ruhadarabok megalkotását jelenti.

Mi készíthető saját kezűleg?

Vágjunk is bele a lehetőségek felsorakoztatásába! A szatén valószínűleg sokak számára ismerős. Selymes, bársonyos tapintása, szemet gyönyörködtető szépsége ellenállhatatlanná varázsolja. Van, aki bélésnek használja, más blúzt készít belőle.

Meg kell hagyni azonban, hogy a ruhák létrehozása nem a legegyszerűbb feladat. Nem lehetetlen, egyáltalán nem megtanulhatatlan, de az biztos, hogy nem a kezdőknek való kihívások közé sorolható. Aztán van, aki imádja, és ha egyszer rákap, nem is kíván mást csinálni – ez már egyéniség kérdése.

Visszatérve a témánkhoz, nem kell rögtön világot megváltó divatkollekciók megálmodásában, megvalósításában gondolkodni. Nagyon népszerűek például a szaténból készített finom tapintású, bájos masnik és hajpántok – ezek vékonyabb, vastagabb, díszített, vagy egyszerűbb kialakításban is ellenállhatatlanok.

Ráadásul a saját kezűleg megvarrott alkotások még ajándéknak is tökéletesek. Természetesen el kell sajátítani ezek elkészítéséhez is mindazt a tudást, ami az alapanyag megmunkálása kapcsán fontos, de ha ez megvan, akkor kezdődhet az örömteli „munka”, ami hobbivá is válhat.

Még mi az, ami varrással megoldható?

Nem fogytunk ki az ötletekből, íme, egy újabb terület, amire sokan nem gondolnak, pedig nem egyszer bukkan fel a hétköznapokban. A cipzár cseréje kényes és kritikus pont, és ha nem sikerül, az egyet jelent azzal, hogy a szeretett ruhánk használhatatlanná válik.

Még jó, hogyha adottak otthon a körülmények, valamint cserecipzár is akad, akkor ez a probléma gyorsan és precízen orvosolható.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: