Támogatott tartalom

Álláskeresés? Milyen helyeken érdemes nézelődni?

álláskeresés

Ha állást keresünk, akkor garantáltan számos helyen megpróbáljuk megtalálni a számunkra megfelelő munkát. De biztos, hogy megnézünk minden kézenfekvő helyet? Lássuk!

Ha állást keresünk, akkor irány az internet!

Manapság már szinte teljesen eltolódott az álláskeresés az online világ felé. Nem is csoda, hiszen ennél gyorsabb és kényelmesebb módot nem ismerünk. Az internet végtelen, számos lehetőséggel kecsegtet.

Vannak országos állásportálok is, de azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan helyi felületeket sem, mint az alábbi linken elérhető, városok szerint létrehozott portálok: http://itnav.hu/allasoldalak/allasoldalaink-listaja.

Ha valaki munkát keres, akkor elsősorban helyben fogja ezt megtenni. A legtöbben így vannak ezzel, és ha lehet, emiatt nem szívesen költöznének el. Épp ebben rejlik az ilyen, elsőre kisebbnek tűnő portálok ereje!

A közösségi média felületek kész aranybányák

Ha már online felületek, akkor nem maradhatnak ki a közösségi média oldalak sem. Az emberek sokat vannak fent ezeken az oldalakon. A legfrissebb statisztikák szerint minden nap órákat töltünk el ezek valamelyikén.

Azonban nem csak kapcsolattartásra vagy épp szórakozásra használhatóak ezek, hanem bizony álmaink munkahelyének megtalálására is. És erre egyre több lehetőségünk is adódik!

Mivel nagyon jól ismernek minket ezek az oldalak, így hamar meg fognak találni bennünket az állásajánlatokat hirdető cégek. Rengeteg ilyen jellegű hirdetést fogunk kapni, amint elkezdünk keresgélni a témában.

De mi is találhatunk olyan csoportokat például, ahol a helyi közösségek és cégek aktívan osztják meg a lehetőségeket. Vannak erre specializálódott megyei vagy település szintű csoportok, melyekben érdemes nézelődni.

Emellett ha van kiszemelt cég a városban, amelynél szívesen dolgoznánk a jövőben, akkor azokra is érdemes rákeresnünk, mert a vállalatok a közösségi média oldalaikon előszeretettel osztják meg a nyitott pozícióikat.

A barátokat kérdeztük már?

Sajnos nagyon sokan alábecsülik a barátok és a családtagok kapcsolati tőkéjében rejlő erőt. Márpedig még akár motiváltak is lehetnek arra, hogy beajánljanak oda, ahol ők dolgoznak. Egy kérdést mindenképp megér, hogy van-e üresedés náluk. Vagy hogy tudnak-e valahol olyan munkáról, ami épp illene hozzánk?

Ha valaki jól dolgozik egy cégnél, annak az ajánlását szívesen fogják fogadni, így ezáltal még akár könnyebben is bekerülhetünk egy jó munkahelyre.

Menjünk be személyesen! Mit veszíthetünk?

A cégek szeretik azokat a munkavállalókat, akik tesznek is valamit, és nem csak várják, hogy megtörténjenek a dolgok. Még azelőtt megmutathatjuk, hogy mennyire agilis munkaerő leszünk, mielőtt még felvennének bennünket. Ez sokaknak imponálhat!

Egyszerűen menjünk be személyesen egy kinyomtatott önéletrajzzal és egy motivációs levéllel, és érdeklődjünk a nyitott pozíciókról. Ha nincs is, hagyjuk ott, amit vittünk, garantáltan eszükbe fogunk jutni később, amikor megnyílik valami lehetőség számunkra.

A fentieket mindenképp érdemes végignézni, ha állást keresünk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: