Támogatott tartalom

Álomotthon építése: gyors és stresszmentes

lakás

Gondmentes, költséghatékony és korszerű építkezés? Miért ne!? Ehhez persze arra van szükség, hogy mindent alaposan átgondoljunk, lehetőleg megbízható szakembereket és alapanyagokat válasszunk. A házépítés nem igazán számít hobbinak, hiszen a legtöbb ember számára inkább gond, mintsem egy jó móka.

Nem kell azonban ennek sem hosszúnak, sem túl stresszesnek lennie. Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan készülhet el az álomotthon.

Így lesz stresszmentes az építkezés

Megfelelő szakértelem nélkül senki sem tud döntést hozni, pedig lássuk be, a legtöbbünk kicsit sem ért az építkezéshez, maximum a folyamat egy-egy részéről van több fogalmunk.

Sok esetben nincs más feladatunk, mint a mintatervek közül kiválasztani az igényeinkhez leginkább passzoló ház típustervét, amit aztán a szakemberek egyedi elképzelések alapján átformálnak egy kicsit. Nincs ez másként a kerámiaházak építésekor sem, amelyek liapor technológiával készülnek.

A liapor kompozit négy alapvető összetevőből áll, amelyek egy külön egyedi építőanyagot alkotnak meg. A kerámia kompozitból előregyártott falrészekből készülnek el később a kerámia házak. Gyorsabban és költséghatékonyabban, így akár pár hónap elteltével be is költözhetünk az új otthonunkba.

A környezetkímélő, kizárólag természetes anyagokból álló, korlátlan élettartammal rendelkező alapanyagnak köszönhetően a kivitelezés igen gyors. Ehhez tartozik hozzá az alacsony beszerezési ár, amivel könnyedén versenybe száll a többi építőipari anyaggal szemben.

Milyen előnyei vannak a liapor technológiának?

Az egyik a már említett jóval alacsonyabb kivitelezési költség, hiszen a téglánál jóval kevesebb pénzből kijön. Legyen szó akár szerkezetkész, akár fűtéskész, akár kulcsrakész ingatlanról, a végeredmény mindegyik esetben egy költséghatékony megoldás.

További előny, hogy a szerződés megkötését követően akár 3 hónapon belül kész házat tudnak átadni. Ha viszont emeltszintű vagy szerkezetkész csomagot választunk, akkor még ennyi időre sincsen szükség.

További érv a liapor technológia mellett, hogy ez egy környezetbarát megoldás, hiszen a kerámia kompozit házak falazata kizárólag természetes anyagokból készülnek. A főfalak pedig 100 százalékban környezetbarát anyagokkal vannak szigetelve. Nincs se káros, se veszélyes anyag, ami esetleg veszélybe sodorná a környezetet vagy az egészségünket.

A kerámia kompozit házak élettartama

A liapor technológiával készült épületek falazatát alkotó speciális 3 komponensű anyag élettartama tulajdonképpen korlátlan. Amennyiben a ház jó minőségű tetőt kap és nem történik körülötte semmilyen természeti katasztrófa, akkor több száz évig is épségben maradhat.

Ráadásul a falak lehetővé teszik, hogy később egyszerűbb módosításokat végeztessünk rajta, ha például a vezetékeket kellene átalakítani.

Összegezve

Egy építkezés csak akkor lesz stresszmentes, ha megtaláljuk a megfelelő kivitelezőt, aki szinte mindent elvégez helyettünk. Ha azonban szeretnénk stresszmentesen és költséghatékonyan építkezni, akkor nem árt elgondolkodni a liapor technológián.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: