Támogatott tartalom

Az Api Bioxal, az Api Go és az Api Herb előnyei

api go

A méhészeti gyógyszerek között különleges helyet foglal el három nem mindennapi készítmény, amelyeket nem véletlenül használnak előszeretettel a méhészek. Hiszen számos pozitív hatásuk mellett rengeteg előnyük van egyéb téren is. Lássuk, miről is van szó pontosan!

Api Bioxal

Az Api Bioxal törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú állatgyógyszer, amely hatékonyan vethető be a varroa atka elleni védekezés során. Ráadásul teljes mértékű biztonságot garantál mind a fogyasztó, a méhek, a méhész, illetve a kaptárból származó termékek vonatkozásában egyaránt.

Így akár bioméhészetekben is alkalmazható. Ezen felül kiemelendő, hogy a hatékonysága 96% felett van és nem alakít ki rezisztenciát akkor sem, ha valaki hosszú távon és több alkalommal használja. Ráadásul egyedülálló módon, kétféle felhasználási módozattal: csurgatással és szublimáció útján is.

Szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban. Lényeges, hogy a méhészetben található valamennyi családnál egy időben végezzük a kezelést.

Api Go

api go

Az Api Go nagy előnye, hogy kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, így cukrokat, maltodextrineket, élesztő-kivonatot, vitaminokat találhat az összetevők listáján. Ez a takarmánykiegészítő a kifejlett méhek és a lárvák mikrobiológiai bélflóráját javítja, ezáltal növeli a méhészet teljesítményét.

Ezzel együtt pedig hozzájárul a családok egészségi állapotának javításához, kedvezőtlen feltételeket teremtve a patogének fejlődéséhez. Egész éven át alkalmazható, de tavasszal és ősszel a legeredményesebb a használata.

Api Herb

Az Api Herb egy olyan készítmény, amely a nosema apis és ceranae fertőzöttség kiegészítő kezelésére tökéletesen alkalmas. Mivel szárított növényi aroma-anyagokat, természetes aromákat, vitaminokat és dextrózt tartalmaz, semmilyen káros hatása nincs sem a méhekre, sem a méhészre, de még a méz minőségén sem hagy nyomot a használata.

Ezen felül a nozémával érintett méhek kondícióját javítja, megkönnyíti a beteleltetést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban. Az eljárást összesen 3 alkalommal, 7 napos szünetek közbeiktatásával kell elvégezni.

Vagyis a fentieket látva nem kérdés, hogy ezek a készítmények egytől egyig aranyat érnek, ha az előírásoknak megfelelően alkalmazza.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: