Támogatott tartalom

Az energiafelhasználás csökkentése környezetbarát módszerekkel

hőszivattyú

Az energiaárak drasztikus emelkedésének következtében az utóbbi időszakban hatalmas az érdeklődés a különféle energiamegtakarítási lehetőségek iránt. Szerencsére ma már annyiféle módszer létezik, hogy mindenki könnyen megtalálhatja közöttük a számára optimálisat, amivel csökkenteni tudja otthona energiaigényét.

De nézzük egy picit bővebben, hogy milyen alternatívák közül választhat az, aki szeretné pénztárca- és környezetbarát módon élni az életét!

Árnyékolás: többet jelent, mint gondolná!

A különféle árnyékolástechnikai eszközök használata akár 5-10 fokkal is segít hűvösebben tartani a lakást a legnagyobb forróságban, de a jól hőszigetelő árnyékolók a téli hidegben is megteszik áldásos hatásukat. Nyáron a klímahasználaton, télen pedig a fűtésen spórolhat, ha otthonát redőnyökkel szerelteti fel, és okosan használja azokat.

Hőszigetelés: nagyobb beruházás, nagyobb hatékonyság

A hőszigetelés ugyan egy nagyobb, de egyszeri kiadást jelent, viszont hosszú távú, jelentős hatása lesz a belső hőmérséklet alakulására. Persze fontos az ingatlannak megfelelő technológia kiválasztása, illetve azt is szem előtt kell tartani, hogy csak a teljes körű hőszigetelés képes igazán látványos eredményt nyújtani.

hőszivattyú

Az aljzat, a homlokzat és a tetőtéri hőszigetelés sem maradhat el, és egyúttal a nyílászárók cseréjére is szükség lehet, ami sajnos tovább növeli a költségeket.

Napelemes rendszer, vagyis a napenergia tökéletes felhasználása

A napelemek az utóbbi időszakban gyakran kerültek előtérbe. Régebben szinte megfizethetetlen kategóriát képviseltek, de napjainkra ez sokat változott, és egyre több és több felhasználó számára váltak elérhetővé. Egy komplett rendszer kiépítése ugyan korántsem olcsó és nem kis munka, de a befektetett pénz hosszú távon számolva bőségesen megtérül.

Hőszivattyú: hűtés, fűtés, meleg víz előállítás egyetlen berendezés segítségével

hőszivattyú napjaink egyik legkorszerűbb technológiája. Használatával az ingatlan hűtése, fűtése, illetve a meleg víz előállítása is megvalósítható, méghozzá minimális energiaigénnyel, környezetbarát módon. Lakossági és ipari felhasználása egyaránt lehetséges, természetesen a megfelelő teljesítmény megválasztásával.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: