Lakberendezés

Az étkezőszék kiválasztásának 5 alapszabálya

étkezőszék

Az étkezőbútor egy fontos eleme a lakásunknak, központi szerepet tölt be nemcsak az ételek elfogyasztásakor, hanem a beszélgetések és az otthoni munkavégzés során is. Hogy a legmegfelelőbb darabokat sikerüljön kiválasztanod a székek tekintetében, olvasd el hasznos tanácsainkat!

1. A kényelem a legfontosabb

Mivel általában sokan és viszonylag sok ideig ülnek az étkezőasztalnál, az elsődleges szempont a választás során a kényelem. Szerencsére a Homelux webáruház étkezőszékei között csak olyanokat találunk, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek, itt érdemes kezdeni a keresést.

Fontos, hogy az ülőfelület párnázott, kárpitozott legyen, mert ez biztosítja a komfortérzetet. Nem fogunk feszengeni, nem fájdulnak meg az izmaink, ha egy jól kialakított, ergonomikus széken ülünk étkezéskor.

2. A szék anyaga

Alapvetően kétféle típus közül választhatunk, ha dizájnos étkezőszékről van szó: fa vagy fém alapanyagú legyen-e. A faszékek tömörek, erősek, masszívak, kényelmesek sok ember számára, ugyanakkor nehezebben mozgathatók. Ideálisak egy skandináv vagy egy country stílusú lakásba.

A fémvázas székek esetében könnyebb a mozgatás, és a szánkótalpas kialakításúak igen népszerűek manapság. Karbantartásuk is egyszerűbb, és más anyagokkal is remekül kombinálhatók. Elsősorban modern vagy ipari stílusban berendezett helyiségekbe valók.

3. A karfa kérdése

Sok helyen találkozhatunk karfás étkezőszékekkel is, melyek bár nem annyira praktikusak helykihasználás szempontjából, mégis van létjogosultságuk. Ugyanis nem minden esetben csak étkezéshez használjuk az asztalt a székekkel, hanem előfordulhat az is, hogy itt dolgozunk. Ilyenkor egy kényelmes karfás szék nagy áldás tud lenni a tevékenységek közti pihenőidőben.

Ha kisebb a hely, akkor viszont mindenképp karfa nélküli széket válasszunk, amely könnyebben mozgatható, és kényelmesen elfér több darab is egymás mellett.

4. Az étkező stílusa is számít

Ahogy fentebb említettük, nem mindegy, melyik lakberendezési stílus uralkodik az otthonunkban, mert ez befolyásolhatja az étkezőszékek kiválasztását is. A fából készült székek a vidékies stílushoz passzolnak, míg a fémszékek a modernitás képviselői.

Persze a színek is számítanak: a kárpitozott székek árnyalatát úgy válasszuk meg, hogy alakuljon ki egyfajta összhang a többi lakástextillel. Milyen színű a függöny, az asztalterítő? Van-e szőnyeg az asztal alatt? Ezek is fontos kérdések.

Dizájnos étkezőszékek sokasága érhető el a Homelux webáruházban, vannak köztük igazán trendi, többszínű modellek is, amelyek egy bohó stílusú lakásba lehetnek jó választások.

5. Ár és minőség

Természetesen az ár is meghatározza, melyik modellt választjuk végül, de ne ez legyen az elsődleges szempont, hiszen több évre tervezünk. A tartósság, a dizájn, a kényelem sokkal fontosabbak.

A döntés során hallgassunk a belső hangunkra, csak olyan étkezőszéket vásároljunk meg, amelybe valóban örömmel ülünk le nap mint nap enni és beszélgetni egy jót.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: