Támogatott tartalom

Budapest rejtett arca: ezeket érdemes megnézni!

Budapest

Úgy vallják, ha egy várost tényleg minden részéről meg akarjuk ismerni, akkor a legjobb úgy tenni, mintha tényleg ott is élnénk. Hazánk fővárosának turisztikai látványosságai csodálatosak, ez nem kétséges, viszont van bőven más néznivaló, mint a Halászbástya vagy a Parlament.

Vannak olyan helyek, amelyek kevésbé felkapottak, ámde annál izgalmasabbak és érdekesebbek. Ebben a cikkben Budapest rejtett arcait mutatjuk be.

Piazza hangulat

A Mikszáth Kálmán téren található nyüzsgő és hangulatos fórum az olaszok számára lehet igazán élvezetes. Ez ugyanis remek kifejezője az ország identitásának.

A társasági élet középpontjának számító piazza beiktatható bárki számára, akit kicsit is érdekel a bárok és a kávézók világa. Itt bárki kiélvezheti az édes semmittevést, hiszen most már nem kell Olaszországig menni, ha ezt szeretnénk érezni.

Idegenvezetés Budapesten olaszoknak is van, így ebben az esetben szintén érdemes ellátogatni ide, rájöhetünk, hogy a terület tényleg olyan, mintha egy mini Olaszországba cseppentünk volna. A teret a mediterrán életérzéshez hasonló díszkút teszi igazán meseszerűvé.

Délutánonként és esténként tömegek járnak ide, ezáltal pezsgő mediterrán hangulatot nyújt az erre látogatók számára.

A Szabadság-szobron túl

Mindenki ismeri a Gellért-hegyet, az ott található Szabadság-szobrot, a Citadellát, esetleg a Sziklatemplomot. Pedig a környék nem csak ezekből a csodákból áll.

A különleges kincsnek számító Schoch- vagy Hegedüs-villa a bástyaszerű tornyaival szintén pazar látványt nyújt. A genovai várkastély mintájára épült remekműben egy ideig Hegedüs Zoltán pénzügyminiszter, valamint Stühmer Géza csokoládégyáros és Andy Vajnai is élt.

A művészház a Mányoki és a Kelenhegyi út kereszteződésnél látogatható meg, ez Budapest első műteremháza, ahol maga Rippl-Rónai József, Madarász Viktor, valamint Czóbel Béla alkotott.

Japán életérzés

Kevesen tudják, hogy nemcsak a Margitszigeten és az Állatkertben látogatható japánkert. Zugló egyik eldugott részén épült meg ugyanis a főváros első ilyen díszkertje, amely 1928-ban került átadásra. 2020-tól látogatható a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarán.

Az utóbbi években hatalmas felújításokat eszközöltek rajta, de a mai napig az eredeti tervek szerint tartják karban. Nemcsak virágok, hanem a japán kertművészet számtalan eleme megtalálható itt, így megcsinálhatunk lapos lépcsőköveket, csobogó szökőkutat, indiai tőkés récéket, valamint állatszobrokat és kisebb szigeteket.

Emellett több távol-keleti növény jelzi, hogy ez bizony valóban egy igen látványos japánkert. A növényzet nagy része örökzöld, ezáltal szinte egész évben csodálatos látványt nyújt.

Összegezve

Budapesten tehát nemcsak a Hősök terét, a Gellért-hegyet, a Parlamentet, esetleg az Állatkertet érdemes megnézni, hiszen számtalan olyan eldugott hely van, aminek létezéséről csak kevesen tudnak, pedig igen látványos.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: