családi fotómontázs

Egy otthon akkor lesz igazán otthonos, amikor szeretettel és meghittséggel töltjük meg a tereket. A különféle lakberendezési, dekorációs elemek mellett olyan személyes tárgyakra is szükség van, amelyek emlékeztetnek minket arra, hogy milyen szerencsések is vagyunk.

A következő cikkben ezért most olyan montázs ötletekkel állunk elő, amelyek garantáltan elnyerik majd a tetszésed! Tarts velünk, és ismerkedjünk meg együtt a vászonképekkel!

Milyen montázs illik a lakásba?

Szerintünk bármelyik darab jól mutathat az otthonodban. Nem is igazán a stílus a meghatározó, sokkal inkább a személyes ízlés. Manapság rengeteg termék közül válogathatunk, a vaszonkep.hu szolgáltatása például többféle változatot ajánl fel nekünk.

Találkozhatunk például szabályos montázzsal, amely azonos méretű képek kavalkádjából áll, ugyanakkor a rendezett montázs is hasonlóképpen letisztult hatást kelt, annyi a különbség a két változat között, hogy ez utóbbin más-más méretekben jelennek meg a fotók. Akad olyan rendezett montázs is, amelyen egy nagy fő kép jelenik meg, körülötte sok kisebb fotóval.

A rendezetlen montázson már egymáshoz képest fordított pozícióban helyezkednek el a képek, míg a polaroid képek lényege, hogy a fotók nagyobb kitakarással helyezkednek el a felületen, elforgatva. Végül, a tetszőleges alakú, rendezetlen montázs sem maradhat ki a felsorolásból, amelyen egy nagy formán belül, rendezetlenül láthatjuk a képeket.

Milyen témákat dolgozhatunk fel?

Egyértelműen a családi tematika a legnépszerűbb. Az emberek gyakran választják az Anya vagy a Mama feliratú darabokat, ugyanakkor a babafotók szintén közkedveltek. Ezenkívül választhatjuk a nagy, családi összeállítást, sőt a gyermek életútját bemutató produktumot is.

Ugyancsak különleges értéket képvisel egy-egy esküvői montázs, ebben az esetben az ifjú pár a lakodalom és a nászút fotói közül választja ki a legjobban sikerült változatokat. Végül, de nem utolsó sorban a baráti összejövetelek montázsa is csodás ajándék lehet a legjobb barátaink számára.

Tippek a montázs tervezéséhez

Azt nekünk kell eldöntenünk, hogy milyen képek szerepeljenek a montázson, mekkora legyen az elkészült produktum. Maga a szerkesztés azonban további kérdéseket vet fel.

Néhány szolgáltató ebben is tud nekünk segíteni, ám ebben az esetben egy tömörített mappát kell továbbítani feléjük. Ezután kapunk egy látványtervet, majd ha ezt elfogadtuk, megkezdik a munkát.

Ha nem szeretnénk külső segítséget kérni, akkor is van megoldás. Több ingyenes szerkesztőfelület is a rendelkezésünkre áll, ilyen például a befunky.com.

A montázs tehát bármi lehet: szívmelengető ajándék, menő dekorációs tárgy vagy éppen emlékkép a falon. Bármi, ami nekünk tetszik, de a fontos pillanatokat mindenképpen érdemes vászonkép formájában megörökíteni.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: