Támogatott tartalom

Egyre elterjedtebb a belsőépítészek kedvelt fűtése

fűtés

A népszerűségének egyszerű oka van.

A lakberendezés egyszere nagyon élvezetes és kimerítő vállalkozás. Összeválogatni a megfizethető, a stílusunknak is megfelelő bútorokat igazán hálás, de amikor az üzletekbe szaladgálunk, próbáljuk megszerezni az utolsó példányt, elérni a hetek óta csúszó szállítót, akkor nem az élvezetes részét éljük meg.

Sokan éppen ezért bízzák ezeket a feladatokat profi szakemberekre, akiknek a munkáját természetesen meg kell fizetni, de a legtöbb esteben az eredmény önmagáért beszél. De mi a teendő olyankor, ha ez túlságosan felverné a költségeket, és úgy érezzük, mi magunk is képesek vagyunk a megoldásra? A legfontosabb a tervezés!

Mire érdemes figyelni?

Egy új otthon berendezése, kialakítása nem megy egyik napról a másikra, ezért fontos időt szánni rá. Kalkuláljuk bele a késéseket, gondoljuk át, mi az a bútor, amire leginkább szükségünk van. Hónapokig elalszunk egy matracon, de ha nem ehetünk asztalról, akkor azt nem viseljük el? Gondoljuk át, mérjük fel az igényeinket.

Emellett azt is vegyük számításba, hogy az otthon méretei, elrendezése adottak. Ha csak nem az érthető okokból egyre népszerűbbé váló fűtőszőnyeg az, amit használunk, illetve egyéb padlófűtés, esetleg fűtőfilmes mennyezeti fűtés, bizony a radiátorral, konvektorral is tervezni kell.

Nagy előnye az előbb említett elektromos fűtési típusoknak, hogy a padlón álló bútorok nem befolyásolják a teljesítményüket, nem csökkentik a hatékonyságukat. Arról nem is beszélve, hogy a luxus érzetét keltik, búcsút inthetünk a fázó lábaknak, de egy szép padló mellett akár a szőnyegeknek is!

Felújítás előtt álló lakásokban érdemes átgondolni az esetleg fűtéscserét, hiszen a fűtőszőnyeg nem csak néhány nap alatt tökéletesen telepíthető, illetve használható, nem lesz szükség hozzá bonyolult engedélyeztetésre sem, és az elkészülte után láthatatlanul teszi a dolgát, kiszolgálva a lakberendezők igényeit.

A különböző helyiségekbe, szobákba más hőmérsékletet érdemes biztosítani, mert míg a fürdőben és a nappaliban jobban esik a meleg, addig a hálószobában jobb, ha hűvösebb van. Ehhez ideális megoldást jelentenek a különféle termosztáttal vezérelhető, precízen szabályozható elektromos fűtési berendezések, amik az okos és szép otthon részei lehetnek.

Okos, mert akár a mobiltelefonról, a távolból is bekapcsolhatóak, irányíthatóak. Szép, mert maximálisan úgy alakíthatjuk a tereket, a helyiségek berendezésével, ahogy csak szeretnénk, mivel nem kell kerülgetni a fűtőtesteket, amikor a bútorok pozícióit keressük.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: