Támogatott tartalom

Egyszerű ötletek kis fürdőszoba kialakításához

kis fürdőszoba

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásban, így érdemes nagy figyelmet szentelni a tudatos kialakítására. Különösen igaz ez akkor, ha kis alapterülettel rendelkezik és jóformán minden négyzetméter számít. Ilyenkor arra kell törekednünk, hogy minden létező helyet jól ki tudjunk használni.

A kis fürdőszoba is lehet nagyon praktikus és kényelmes, ha a megfelelő módon rendezzük be. A feladat persze igényel némi kreativitást és talpraesettséget, de azért szerencsére bőven vannak olyan ötletek is, amikből bátran inspirálódhatunk. Ez pedig nagy mértékben megkönnyíti a dolgunkat.

Ebben az írásunkban hozunk néhány tippet, ezzel bizonyítva, hogy egy kis leleményességgel a fürdőszoba ötletek kis helyen is megvalósíthatók.

Szekrények és polcok beépítése a falba

A kis fürdőszoba egyik nagy hátránya, hogy a tárolóelemek még inkább csökkentik a teret. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie, ugyanis a szekrények, polcok falba történő beépítése remek alternatívát jelent. Így anélkül tudunk tárolási lehetőségeket biztosítani, hogy el kellene vennünk az amúgy sem túl nagy alapterületből.

Kád vagy zuhanyzó helytakarékos kialakítása

A kádat, illetve a zuhanyzót is érdemes okosan megválasztani. Kád helyett érdemes zuhanyzót választani, az ugyanis kevesebb helyet foglal és nem feltétlenül kell az üvegajtós változathoz ragaszkodnunk. Ha egy függönyt használunk térelválasztó gyanánt, akkor sokkal „szellősebb” lesz a fürdőszoba, ami miatt nagyobbnak fogjuk érzékelni a teret.

Tárgyak, amik optikailag növelik a teret

Érdemes olyan tárgyakban gondolkodni, amik optikailag nagyítják a fürdőszobánkat. Ilyen például egy nagyméretű tükör, ami olyan hatást kelt, mintha tényleg nagyobb hely lenne benne. A lebegő bútorokkal is hasonló hatást érhetünk el, amik egyébként azért is jó választások, mert alattuk is van hely a pakolásra.

A tárolási lehetőségek kimaxolása pedig szintén fontos egy kis fürdőszoba esetében. Láthatod, hogy a kreatív fürdőszoba ötletek kis helyen is nagyon sokfélék lehetnek, szóval hajrá!

Kép forrása: Alamy.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: