Támogatott tartalom

Elengedhetetlen bútorok az új otthonunkban

új otthon bútorok

Amikor beköltözünk első saját otthonunkba, fontos, hogy úgy alakítsuk ki a minket körülvevő életteret, hogy jól érezzük magunkat a helyiségekben. Lényeges, hogy visszatükrözze a stílusunkat, illetve hogy megfeleljen az életmódunkból fakadó igényeknek, szükségleteknek.

Ez a hely lesz ugyanis az, ahová egy kimerítő nap után visszahúzódhatunk vagy ahol a hétvégéinket, szabad perceinket töltjük.

A ruhatárolás művészete

Egy lakásban vagy házban, mérettől függetlenül mindig kulcsfontosságú a ruhák megfelelő tárolása. Az ember általában arra törekszik, hogy a ruhaszekrénye áttekinthető legyen, könnyedén megtalálja benne a kedvenc ruhadarabokat, valamint amire éppen szüksége van.

Egy tolóajtós szekrény remekül elrejti az esetlegesen benne uralkodó káoszt. Ennek ellenére érdemes olyat választani, amely polcrendszerével, színével, méretével teljes mértékben támogatja a rendet és illik a otthonunkhoz.

Ülőalkalmatosság a nappaliban

A nappali általában egy otthon lelke. Ahol a legtöbb időt töltjük, az bizonyára a konyha, ugyanakkor ahol a család kikapcsolódik, feltöltődik, az inkább a nappali. Ezért nem mindegy, hogy milyen ülőalkalmatosság áll rendelkezésünkre, ha a családtagok egy helyen akarnak összegyűlni vagy akár vendégeket szeretnénk fogadni.

Egy sarokkanapé remek választás, hiszen egy hosszabb nap után akár feltehetjük a lábainkat is. Fontos, hogy színben harmonizáljon a többi bútorral és a nappaliban uralkodó színekkel.

Lépésről-lépésre

Egy otthon berendezése nem megy gyorsan. Érdemes követni a saját koncepciónkat vagy segítséget kérni olyan lakberendező szakembertől, aki ismeri és érti a házban létrejövő kölcsönhatásokat. Fontos kialakítani a saját stílusunkat.

Egy gyakorlat: Mielőtt belépnénk a helyiségbe, álljunk meg! Pásztázzuk végig a szobát! Mi az, ami tetszik? Mi az, amitől nem tűnik otthonosnak? Mi az, ami hiányzik, pedig nagy szükség lenne rá? Így már azt is látod, mi legyen a következő bútordarab vagy kiegészítő, amit beszerzel.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: