Élet-Stílus

Étteremlátogatás vagy rendelés – melyik a győztes?

gasztronómia

Étterembe járni különleges és nem mindennapi élmény. Ez a kijelentés különösen igaz akkor, ha sikerül olyan éttermet találnunk, amely nem csupán kielégíti a gasztronómia felé támasztott igényeinket, hanem jócskán felül is múlja azokat.

Mindannyian a tökéletességre és a kitűnőre vágyunk, felesleges is tagadni. Éppen így van ez a gasztronómia világában is, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételt tálalnak elénk egy fogadáson vagy éppen egy születésnapi vacsorán.

Éppen ezért mondhatjuk azt, hogy az étterem látogatás a 21. században igenis fénykorát éli, azonban akad egy nagy ellenfele: az ételrendelés.

Ahány ember, annyiféle vélemény és szokás, viszont egy dologban szinte mindannyian egyetértünk: olyan ételekre és fogásokra vágyunk, amelyek nem csak minőségükben, de az árak tekintetében is kiemelkedőek.

Amennyiben bármikor elgondolkoztál már azon, hogy az éttermet válaszd egy vacsorád helyszínéül, vagy inkább rendelj, érdemes tovább olvasnod!

A következő bejegyzésben eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak annak, ha étterembe látogatsz, ahogyan az ételrendelés előnyeiről is lerántjuk azt a bizonyos leplet.

Étterembe menni egyet jelent egy különleges alkalommal

gasztronómia
Kép forrása: Pixabay.com

Biztosan emlékszel az első éttermi látogatásodra, amikor még kisebb gyermekként lenyűgözve ültél egy elegáns térben, ahol finomabbnál finomabb falatok közül válogathattál.

A legtöbb embert megnyugtató érzés járja át, amikor ellátogat egy étterembe. Teljesen mindegy, hogy milyen alkalomról legyen szó, valahogy egy éttermi étkezés felüdülést és szórakozást visz a szürke hétköznapjainkba.

Az ízletes fogások, a pincérek kedvessége, az étterem hangulata, a teríték mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy a vendég tökéletesen ellazulhasson és átadhassa magát a gasztronómia örömének.

Miért érdemes az éttermi étkezést választanunk az ételrendelés helyett? -merülhet fel bennünk sokszor a kérdés egy-egy alkalommal hétvégén, amikor éppen azon morfondírozunk, hogy leugorjunk –e a kedvenc sarki éttermünkbe vagy inkább rendeljünk valahonnan máshonnan?

A fenti kérdésre igen összetett, ám mégis egyszerű a válaszunk: bármilyen finom is a rendelt étel, össze sem hasonlítható azzal az élménnyel, amikor személyesen vagyunk jelen az étteremben.

A hangok, illatok, ízek és az egyedi látvány, amely egy bisztróban vagy étteremben fogad, felülmúlhatatlan!

Hátrányként talán egyetlen egy dolgot tudunk felhozni az éttermi étkezés mellett, amely a hosszabb várakozási idő. Ha a gyorsaságot választjuk és a minőséget lejjebb adjuk, akkor az ételrendelés lesz a mi emberünk.

Azonban ha kifogástalan ételekre, pazar kiszolgálásra és nem mindennapi hangulatra vágyunk, akkor érdemes az étteremre szavazni.

A nagy trend nyomában

gasztronómia
Kép forrása: Pixabay.com

A rohanó életmód és a folyamatos kapkodás sajnos azt eredményezte, hogy manapság egyre többen rendelnek különböző ételszállító nagy cégektől.

Ami ebben kicsit elkeserítő lehet, az az a tény, hogy ezeknél az opcióknál sokszor a minőség rovására megy a kedvezőnek tűnő ár, ahogyan a mennyiség is.

Régen romantikusnak számított az a kérdés, hogy „Drágám, beülünk valamelyik étterembe?”, manapság azonban ez a kérdés váltotta fel az esetek túlnyomó többségében: „Drágám, ne rendeljünk inkább valamit?”

Természetesen valamilyen szinten érthető, hogy egy fárasztóbb munkanap után miért vágyódunk annyira az otthonunk melegére, viszont érdemes kicsit jobban a tények mögé nézni.

Az ételrendelés előnyei között legtöbbször az szerepel, hogy igen kényelmesnek ígérkezik, hiszen akár egy gombnyomás segítségével már fél órán belül nálunk lehet a kiválasztott étel.

Amivel pedig talán a legtöbb ételrendelést preferáló ember érvel: jelentős időt spórol meg a rendelés során, hiszen nem kell hosszú ideig várakoznia, amíg megérkezik a megrendelt menü.

Aki nem szeret főzni vagy egyszerűen a sok munkája mellett nem jut ideje rá, annak is egy egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldást nyújthat ez az opció.

Egy köztes megoldás

gasztronómia
Kép forrása: Pixabay.com

A legtöbb étteremben éppen az emberek időhiánya és a rohanó életmódjuk miatt már van lehetőség arra is, hogy elvitelre kérjük az ételeket.

Ha intimebb légkörre vágysz vagy éppen halaszthatatlanul fontos munkád lenne, érdemes rendelés helyett elmenned a kedvenc közeli éttermeid egyikébe és a helyszínen megrendelned a kiválasztott fogást.

Ezáltal jelen vagy az étteremben és biztos lehetsz abban, hogy frissen készítik el az általad kiválasztott finomságot. Még forrón és frissen hozhatod el, de ha úgy tetszik és nem sietsz annyira, akár a közeli parkban is elfogyaszthatod egy kis piknik keretén belül.

Ugye, milyen sok lehetőség és köztes megoldás van a nagy dilemmára?

Érdemes minél nyitottabbnak és kísérletezőbbnek lenned, ha gasztronómiáról van szó, hiszen a váratlanság és a spontán szemlélet itt megdöbbentően egyedi pozitívumokat tartogat számodra is.

Ha egy igazán jó éttermet választanál a tökéletes alkalomhoz

Nálunk, a Hoppá! Bistroban új szintre helyeződik a vendégélmény, hiszen minden kérésnek igyekszünk eleget tenni. Folyamatosan megújuló heti menüinkkel új ízeket és ételsorokat csempészünk a vendégeink életébe.

Téged is arra biztatnánk, hogy ne félj megújulni és kilépni a komfortzónádból, már ami az új ízeket és a különleges ételeket illeti! Várunk szeretettel!

Képek forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: