Támogatott tartalom

Fázissín használata felújításkor vagy építkezésnél

fázissín

Akár egy irodáról, akár egy gyárról, akár egy családi házról vagy lakásról beszélünk, a megfelelő villamossági megoldások nélkül lehetetlen biztonságosan élni. A munkafolyamathoz számos eszközre és kellékre szükség van, amibe beletartozik a fázissín is.

A tökéletes változat kiválasztása nem egy elhanyagolható szempont, így ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire érdemes figyelni ezzel kapcsolatban.

Mi a fázissín, és mire használható?

Az Elektrikstore.hu kiegészítői között megtalálható fázissínt többféle néven ismerhetjük. Az egyik a gyűjtősín, a másik a busbar, a harmadik pedig a sorolósín. Mindegy, hogy melyik fogalommal találkozunk, a lényeg ugyanaz: ez egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a készülékek villamos energia elosztását.

Mindezt úgy, hogy minden távozó és beérkező kábelt egymással fázisként kapcsolnak össze. Ennek több célja van. Az egyik, hogy egy esetleges üzemzavarnál a fázissínhez kapcsolt kismegszakítók leválasztják a hibás csatlakozást. Ez sok esetben életet tud menteni, így nem árt minőségi típust használni belőle.

Az eszköznek azonban van egy másik célja is, mégpedig a tűzvédelem. Probléma esetén ugyanis képesek meggátolni a zárlatok kialakulását. Nem véletlen tehát, hogy az iparban a fázissíneknek kulcsfontosságú szerepük van, de lakossági felhasználásra egyaránt alkalmasak.

Mire ügyeljünk a választás során?

Jelenleg bőven van választék a fázissínek között. Vásárlás előtt azonban nem árt pár szempontot figyelembe venni, hogy a tökéletes típust szerezzük be. Az egyik, hogy mérlegeljük, hány modulra van szükség az adott rendszerben. A másik fontos kérdés, hogy mekkora a villamossági csatlakozási keresztmetszete. Nem mindegy továbbá az sem, hogy hány ampert képes betáplálni az adott fázissín.

A termék darabolhatósága, könnyítő megoldásokkal való felszereltsége szintén nem mindegy, főleg egy olyan személy számára, aki még nem ismeri ki magát teljesen az eszközök világában. Persze nem kell azonnal mindenre választ találni, nyugodtan lehet szakember segítségét kérni, esetleg az üzletben vagy a webáruházban kérdést feltenni az ott dolgozóknak.

Válasszunk Hager fázissínt!

Az egyik legnagyobb név ezen a területen a Hager, amely remek választás lakossági célokra a kisebb fajta megszakítókhoz. Ez a változat az 1P típusú eszközökkel kompatibilis, az 56 modul pedig darabolható, így könnyen lehet vele dolgozni.

A könnyű szerelésről és a csatlakozásról a cég saját technológiája gondoskodik, a Bi-Connest. A gyártó annyira biztos a dolgában, hogy öt év garanciát vállal rá, így kifogástalan minőségű kiegészítőt kaphatunk a pénzünkért.

Ha a Hagert választjuk, akkor egy olyan vállalat mellett tesszük le a voksunkat, amely az energiapiac egyik, ha nem a legfontosabb szereplője. A családi üzlet 1955-ben indult hódító útjára, és mára már 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Úttörőnek számít a villamosság területén, de számos vezeték nélkül biztonsági rendszert és energiatárolás kapcsán használatos terméket gyártottak már le.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: