Támogatott tartalom

Görkorcsolya tanulás – príma szórakozás vagy alakformáló edzés?

görkorcsolya tanulás

A görkorcsolya tanulás tipikusan azon kategóriájú tevékenységek csoportját gazdagítja, amelynek annyi gyakorlati haszna van, hogy felsorolni is nehéz volna. Tény, hogy a szóban forgó sport rendkívül szórakoztató, és mint a sportok úgy általában, nagyon jót tesz az egészségünknek, de emellett besegít a fogyásban, sőt, az izomépítésben is.

Kortól és nemtől függetlenül bárki belevetheti magát a görkorcsolya tanulás izgalmas világába.

Nem számít klasszikus sportnak

A görkorcsolyázás nem tartozik a klasszikus sportok közé, úgymint a futás vagy éppen a kerékpározás. Ez a tény azonban semmit nem vesz el az értékéből, sőt.

A görkorcsolyázás azoknak is beváltja a reményeiket, akiktől távol áll a versenyzés, nem akarják folyamatosan felülmúlni mások vagy saját maguk korábbi teljesítményét, csupán egyszerűen jól akarják magukat érezni. A görkorcsolya tanulás igazi élmény, ami előhozza belőlünk a rég elveszettnek hitt gyermeket.

Egyszerre szórakoztató és praktikus, hiszen, ha magabiztosan elsajátítottuk az alapokat, és már nem okoz gondot a „kerekes cipő” viselése, akkor akár a hétköznapi teendőinknek is gurulva járhatunk utána.

Görkorcsolya kezdőknek, avagy több legyet egy csapásra

Fejleszti az izmokat, segít megszabadulni a plusz kilóktól, remekül oldja a stresszt, emellett pedig a környezetet is kíméli – ez a görkorcsolyázás. Ha megvan rá a lehetőségünk, akár az ügyes-bajos dolgainkat is görkorival intézhetjük, ezáltal egyszerre téve eleget a kötelezettségeinknek és a testedzésnek is.

Görkorcsolya kezdőknek – hogyan induljunk el?

Ha teljesen újnak számítunk a görkorcsolyázás világában, az első és legfontosabb lépés a megfelelő minőségű felszerelés beszerzése. Ez nemcsak a cipő megvételét, de a védőfelszerelés beszerzését is takarja (bukósisak, kesztyű, könyök- és térdvédő).

Az első napokban ugyanis számíthatunk rá, hogy többször is a fenekünkön fogunk landolni – ez azonban ne szegje kedvünket, hiszen e kisebb balesetek a tanulás kihagyhatatlan részei.

Kis gyakorlással azonban könnyen túljuthatunk a kezdeti rázós szakaszon, és csakhamar azon kapjuk magunkat, hogy magabiztosan rójuk a megszokott köreinket, immáron már többkeréken gurulva.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: