Lakberendezés

Gyerekbarát nappali berendezése

nappali

Nappalink igényes berendezése mindenki számára fontos, hiszen itt töltjük szabadidőnk nagyrészét. Nagy kihívás tud azonban lenni a gyerekbarát nappali berendezése, hiszen ebben az esetben az esztétika és kényelem mellett a praktikusság és a biztonság az elsődleges szempont.

Jó hír az újdonsült szülők számára, hogy gyerekbarát nappali esetén sem kell lemondani az igényes bútorokról és az elegáns összhatásról. Hiszen ma már számos gyártó kínál gyerekbarát megoldásokat a különböző bútorok esetében. Nézzük meg együtt, hogy milyen lehetőségeid vannak!

Ülőgarnitúra választása

A nappali középpontja minden esetben a kanapé, amelyből ma már végtelen a kínálat. Alapvetően a szín, az anyag és a méret a meghatározó választás. Gyerekbarát szempontból azonban más tényezőket is figyelembe kell vennünk.

Amennyiben szeretnénk biztonságossá tenni nappalinkat kisgyermekek számára, a legjobb választás a sarokülőgarnitúrák közül kerülhet ki.

Fontos ugyanis, hogy a választott sarokba illő darabot a falhoz tolva helyezzük el, hogy gyermekünk ne tudjon mögé bemászni, beszorulni. Érdemes olyan darabot választani, amelynek sarkai lekerekítettek, nincsenek éles kiálló részei.

Tárolási megoldások

A bútorok kiválasztása mellett a tárolás is kulcsfontosságú, főleg abban a magasságban, amelye kisgyermekünk is elérhet. Érdemes szinte minden holmit szekrényben tárolni, tehát mindenképpen nézzetek szét a polcos szekrények között.

Ezek közül elsődlegesen az ajtós megoldások lesznek előnyösek, hiszen így semmihez nem fér majd hozzá gyermekünk. Azonban amennyiben az ajtó nélküli darab tetszik meg, az sem lehetetlen. Ebben az esetben viszont a tárolást műanyag dobozokban kell majd megoldanod.

Minden nappali bútor esetén fontos lesz a lekerekített darabok választása, ahol az éles sarkok elkerülhetők. Valamint elengedhetetlen lesz majd egy gyereksarok kialakítása a játékok és egyéb holmik elkülönítése érdekében.

A fentiek alapján láthatjuk, hogy néhány jól megválasztott bútorral könnyen gyerekbarát nappalit kaphatunk. Csak az igényeket és a lakás adottságait kell figyelembe venni hozzá.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: New Africa

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: