Támogatott tartalom

Ha valami magyaros ajándékot szeretnénk

ajándék

Ha külföldiekkel kerülünk kapcsolatba, akár úgy, hogy mi megyünk hozzájuk, vagy ha ők jönnek, természetesnek gondoljuk, hogy megajándékozzuk az illető családot vagy üzleti partnert valami hazánkra jellemző különlegességgel.

Egyrészről végtelen egyszerűnek tűnik a gondolat, hogy meglepjünk más országbelieket hazánkra jellemző ajándékokkal, másrészről, ha mélyebben belegondolunk, nem is olyan könnyű kiválasztani a megfelelő holmikat.

Ha nem ismerjük az illető ízlését

Könnyű dolgunk van, ha a megajándékozni kívánt valamilyen hozzánk közel álló rokon vagy barát, de ha üzleti partnerről van szó, akkor valószínű olyannyira nem ez a helyzet, hogy az illető nevéből még azt sem tudjuk kitalálni, hogy nő vagy férfi és hogy hány éves.

Ilyenkor tudakozódhatunk kollégáktól, de ha ez sem sikerül, a legjobb, ha olyan ajándékot választunk, amellyel nagy eséllyel nem lövünk mellé.

A Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat magyaros ajándékcsomag választéka olyan széles repertoárt vonultat fel, hogy kellenek további szempontok, hogy szűkíteni tudjuk a választásunkat.

Sokaknak ilyen az ár, de lehet a csomag összetétele alapján is rákeresni, hogy legyen a meglepetések között egy kis csoki is, egy kis méz is, egy kis mindenféle. Kifejezetten ilyen névvel is találunk összeállítást, azaz “Mindenből egy kicsi” válogatáscsomagot.

A magyaros ajándékcsomagok jellemzői

Ami közös ezekben a magyaros válogatásokban, hogy mindegyik hazánkra jellemző tárgyakat tartalmaz, olyan gasztronómiai vagy kézműves különlegességeket, amelyek vagy az országunkra jellemzőek, vagy pedig hazai termelők állítják elő.

Ezek a különlegességek nem csupán finomak, de mutatósak is, és mindegyik tárgy esetében, jellemzően a csomagoláson visszaköszön egy-egy hazai jellegzetes motívum vagy szimbólum.

Igazán izgalmassá teheti az ajándékozást egy újdonság, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyaros csomagok összeállításánál, ez pedig a magbonbon, amelyből hazánkra jellemző paprikafajták palántái kelnek ki megfelelő gondoskodást követően.

Ha repülővel történik az utazás

Bármelyik országba is utazunk, vagy bárhonnan érkezik vendégünk, az biztos, hogy az utastérbe felvihető holmik korlátozottak. Általában 10×100 ml mennyiségű folyékony halmazállapotú terméket vihetünk fel, de ha tudjuk a konkrét repülőjáratot, érdemes utánanézni az egyes szabályoknak.

A Hónap Ajándéka ajándékküldő szolgálat úgy állította össze magyaros ajándékcsomagjait, hogy azok a repülő utasterébe, kézipoggyászban is felvihetők legyenek. Ezt úgy oldják meg, hogy kisebb kiszerelésű összeállításokat is tartalmaz ez a kategóriájuk.

A magyaros meglepetésekkel azt is elérhetjük, hogy egyre jobban népszerűsítjük hazánkat és az itt megtalálható nevezetességeket a más országban élők számára, mint pl. a budapesti Lánchidat vagy olyan gasztronómiai finomságokat, legyen az akár a makói hagyma, a kalocsai paprika, a vecsési savanyú káposzta, a tokaji bor, a kecskeméti barack-, a szatmári szilvapálinka vagy a selyemfűméz.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: