Támogatott tartalom

Hasznos kozmetikumok szülés előtt és szülés után

kozmetikumok

A várandósság időszaka csodálatos, ám sok nő aggódik közben a testének változása miatt. Azonban ma már léteznek olyan termékek, kozmetikumok, amelyekkel a bőrápolás, testápolás a szülés előtt és a szülés után is könnyebb: a speciálisan kismamák számára készült termékek egy részét érdemes beszerezni akár már a terhesség 4. hónapjában is. Hogy pontosan mik ezek, és milyen célt szolgálnak, kiderül a cikkből.

Kozmetikumok a várandósság idejére

A babavárás a nők számára sokféle testi változással jár, a legszembetűnőbb a pocak növekedése. A bőr a testnek e részén megnyúlik, ezért már igen korán, akár a 4. hónaptól érdemes kimondottan a terhességi csíkokat megszüntető készítményt beszerezni.

Ezt és sok más hasznos kozmetikumot, higiéniai eszközt megtalálunk a Baby Lion kismamáknak szóló termékei között, itt kapható szülésre felkészítő és szülés utáni felépülést segítő termék egyaránt: olajok, krémek, de akár hordozható kézi bidé is.

A várandósság idején a bőr érzékenyebbé válik, fokozott ápolást igényel. Érdemes ezért naponta bekenni speciális krémekkel, olajokkal. A Baby Lion kínálatában kapható a MomCare terhességi csíkok elleni krém bio varázsdióval, ami nagyon jó szolgálatot tesz.

Minden bőrtípusra ajánlott, mélyen hidratál, a striák kialakulása ellen használható már a szülés előtti időszakban, de a szülést követően is. A varázsdión kívül shea vajat, természetes olajokat, kollagént, elasztint is tartalmaz, ezeknek az összetevőknek köszönhetően lesz igazán puha, rugalmas a bőr.

Közvetlenül a szülést megelőző időszakban, a 35. héttől már érdemes a gátmasszázs céljából kifejlesztett olaj használata is. Heti 3-4-szer lehet alkalmazni, általa rugalmasabbá válik a gát környékén a bőr, kevésbé lesz esélyes így a gátrepedés a szülés során.

Kozmetikumok, amik jól jönnek a szülőszobán

A szülés fájdalmához semmi sem mérhető, és fel kell készülni arra, hogy utána még napokig, hetekig fájdalommal fog járni a legtöbb tevékenység elvégzése. A gátmetszés, gátszakadás, aranyér vagy ödéma mind-mind oka lehet annak, hogy a fájdalom a medence tájékán lassan múlik el.

Szerencsére, ehhez is kínálnak kozmetikumokat a gyártók, s ezek segítségével gyorsabb lehet a felépülés. A szülés utáni párna vagy a jégbetét nyugtatóan hat az alsó tájékra. A termoterápiás párna fájdalomcsökkentő, vérzéscsökkentő hatással bír, elősegíti a gyógyulást. Az egyszer használatos jégbetét hatására a duzzanat csökken, ezért célszerű beszerezni többet is belőle.

Nagy segítséget jelent még a terület tisztán tartásában a kézi zuhany is, amely szintén megtalálható a kismama termékek között. Egyszerűen használható hagyományos szülés vagy császármetszés után is, már a kórházba is érdemes magunkkal vinni. Később is nagyon hasznos lehet, például hosszabb utazások során.

A szoptatás idején is fokozott figyelmet kell fordítani a testápolásra, de idő kell ahhoz, hogy visszanyerjük eredeti alakunkat. Az anyaság öröme azonban mindenre lehet gyógyír, egy kisbaba mosolyánál nincs nagyobb erőt adó dolog a világon.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: