Támogatott tartalom

Házfal szigetelés minőségi anyagokkal

ház szigetelés

Az energiaárak emelkedésével még inkább lényegessé vált a megfelelő házfal szigetelés kivitelezése. Ha nem szeretnénk indokolatlanul magas fűtés- és villanyszámlát fizetni, akkor nem árt alaposan átgondolni a házfal szigetelés kérdését, mielőtt kiválasztjuk a kivitelezéshez szükséges szigetelőanyagot.

Kérdezzünk meg egy szakembert? Ő is felvázolja majd a lehetőségeket és a végső döntést akkor is mi magunk kell meghozzuk. Ezért nem árt, hogyha tudunk néhány dolgot a házfal szigetelésére szolgáló anyagokról.

Fontos az előzetes felmérés

Mert minden ház, épület egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Lehet, hogy az egyik hőszigetelő anyag itt előnyös, amott azonban nem érhető el általa a várt hatás. A hatékonyság tekintetében tehát nemcsak a házfal szigetelés típusától függ, hogy mennyire sikerül megfelelően szigetelni az épületet.

Akkor járunk a legjobban, hogyha minden falat és a födémet, na meg persze a tetőt is sikerül egyszerre leszigetelni. Ez viszont nem mindig lehetséges, mivel egy ilyen nagy volumenű munkálat komoly befektetésnek számít, ezért előfordulhat, hogy a kivitelezést lépésekre kell bontani.

Mi számít előnyösnek a házfal szigetelést illetően?

Talán a legtöbben azonnal a hungarocellre gondolnak, mint hőszigetelésre szolgáló anyagra. Való igaz, hogy nagyon elterjedt, és kétségkívül remek eredményt lehet elérni a használatával, illetve ez a leggazdaságosabb megoldás a házfal szigetelés tekintetében.

A hungarocellel való munka ráadásul egyszerű, mivel a kedvező mechanikai tulajdonságainak köszönhetően könnyen alakítható. Az olyan termékek, mint a grafit adalékkal rendelkező Austrotherm Grafit Reflex akár 23%-kal jobb hőszigetelést biztosít az átlagos EPS lapoknál, azonos vastagság esetén.

Valamivel költségesebb, mégis kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik a kőzetgyapot, ami taszítja a vizet, remek hőszigetelő és nem ég. Magas hő hatására még csak füstöt sem fejleszt, sőt, akár a tűz terjedését is képes megakadályozni.

A hungarocellel szemben, a kőzetgyapot kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ugyanakkor magasabb költségekre számíthatunk, hogyha ezzel szeretnénk kialakítani a házfal szigetelését.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: