Építkezés-Felújítás

Hogy érdemes házat építeni 2022-ben?

férfi háztervvel építkezésen

Aki házépítés mellett dönt, nem kis projektbe kezd bele, hiszen rengeteg előkészülettel és tervezgetéssel jár egy saját otthon megépítése. Napjainkban pedig tovább nehezíti a házépítők dolgát a világban zajló válság, amely építőanyag hiányban és bizonytalan határidőkben, költségekben mutatkozik.

Mutatjuk, hogy érdemes belekezdeni a házépítésbe 2022-ben és miért éri meg a legtöbb esetben a generálkivitelezés mellett dönteni!

A házépítés legfontosabb lépése: az alapos tervezés

Minden eredményes házépítés egy alapos tervezéssel kezdődik, így az első és egyben legfontosabb lépés, hogy megtervezzük, mi mindenre lesz szükségünk az építkezés során és mire van szükségünk ahhoz, hogy egyáltalán meg tudjuk kezdeni a házépítést.

Ehhez érdemes akár egy listát is készíteni, amelyen végighaladva egészen biztosan nem felejtünk ki semmit, ami a hatékony házépítéshez szükséges, így a különböző engedélyeztetéseket, felméréseket és építőanyag rendeléseket sem fogjuk kihagyni.

Házépítés, hosszú távra

Az éppen kibontakozó energiaválság sokakat rádöbbentett arra, hogy otthona nem a legmegfelelőbb energiatakarékosság szempontjából. Ennek az okai legtöbbször a korszerűtlen fűtési rendszer, a nem megfelelő hőszigetelés, valamint a közel sem kiváló nyílászárók.

Ahhoz, hogy mi ezeket a későbbi kellemetlen felismeréseket elkerüljük, érdemes már a házépítés során is figyelembe venni néhány szempontot, hogy felépülő otthonunk tartós, valamint alacsony rezsiköltség mellett is fenntartható legyen.

Így javasolt nagy hangsúlyt fektetni a megfelelő építőanyagok kiválasztására, a hőszigetelésre, a remek építő és ablakos szakemberek megkeresésére, valamint a különböző alternatív fűtési rendszerek, energetikai megoldások megismerésére és alkalmazására.

Generálkivitelezés – a komplett csomag

A házépítés tehát hosszú tervezgetéssel és rengeteg bizonytalansággal jár, így a folyamat akár több évig is eltarthat úgy, hogy a végeredmény nem feltétlenül az, amire vágytunk, valamint fenntarthatóság szempontjából sem a legmegfelelőbb.

generálkivitelezés lehetőségével élve azonban mindez a stressz és bizonytalanság elhagyható! A generálkivitelezés ugyanis egy olyan tapasztalt és megbízható szakemberekből álló csapat megbízását jelenti, aki a tervezéstől egészen a kulcs átadásáig felügyel és menedzsel minden folyamatot.

Bár sok generálkivitelező cégnél a válsághelyzetnek köszönhetően ez elkészülési határidő és a szolgáltatás ára bizonytalan, az olyan csapatok, mint az Europabau gondosan felkészült az ellátási hiányra, így se időbeli csúszás, sem áremelkedés nem várható a szerződéskötést követően, ezzel biztosítva a kockázatmentes házépítés lehetőségét.

2022-ben tehát a házépítés során fontos figyelembe venni az éppen zajló válságot, ami az építőiparban is kezdi kifejteni hatását, így a kezdeti alapos tervezés még sose volt ilyen fontos.

A generálkivitelezés azonban egy olyan lehetőség, amelynek köszönhetően nem kell aggódnunk a házépítés lépései és a felépülő otthon minősége miatt, hiszen nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek építik fel új lakhelyünket.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: