Támogatott tartalom

Hogyan őrizhető meg a bársonyos bababőr?

biola

A puha bőr hallatán elsősorban a kicsik bársonyos tapintású bőre jut eszünkbe. Pedig sajnos ez nem magától értetődő, különösen, ha elmaradnak a “kötelező” és helyes ápolási teendők. Szerencsére a csecsemőkori bőrpanaszok a legtöbb esetben természetes kozmetikumokkal hatékonyan orvosolhatók.

Az érzékeny bababőr helyes gondozása

Némi eltérés van a csecsemők bőrtípusa esetében is, hiszen egyes babáknak a bőre hajlamosabb lehet a kiszáradásra. Abban azonban egyetérthetünk, hogy minden kisbabának vékonyabb és védtelenebb a bőre, mint a felnőtteknek. Így mindenképpen speciális ápolást igényelnek.

Ajánljuk a BIOLA Webshop baba-mama termékkörét, ahonnan kifejezetten kicsiknek fejlesztett natúr és biokozmetikumok széles tárházából válogathatunk.

A tudatos ápolás elengedhetetlen, ugyanis a környezeti hatásokkal szemben is sérülékenyebb, valamint gondolnunk kell a fokozottabban igénybe vett területek gondozására is, melyre pelenkázáskor is kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

A bőr kiszáradását számos tényező kiválthatja, például a szintetikus vegyületek, a hosszas fürdetés, az erős detergensek, az időjárás hatásai.

A “klasszikus szemléletű” ápolószerek helyett érdemes természetes komponensű babafürdetőket és bőrápolókat használni, melyek mentesek a SLS, SLES összetevőktől, ugyanakkor nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat sem!

Mit tehetünk a száraz bőr ellen?

Szerencsére bőségesek a lehetőségeink a száraz bőr kezelése kapcsán, akár csecsemőről van szó, akár kicsit nagyobb gyermekről.

Az első teendőnk, hogy teljesen mellőzzük a hagyományos tömegtermékeket, a vegyi szemlélet helyett a természetes készítményekre helyezzük a hangsúlyt! Ne engedjünk a reklámokban látható habok kísértésének, az erősen habzó tenzidek sajnos jelentősen szárítják az érzékeny bőrt, sőt gyakran irritációkat is kiválthatnak.

A natúr készítmények, a bio babafürdetők segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát, nem pedig zsírtalanítva bőrszárazsághoz vezetnek.

Javasolt babafürdetők a természetesség jegyében

Válasszunk biztonságos, bőrbarát fürdetőket, mint például a BIOLA for baby Levendulás babafürdető, amely ideális megoldás az érzékeny bőrrel rendelkező kicsik gyengéd fürdetéséhez SLS és SLES mentes gyengéd bőrtisztító.

Gyógynövény kivonatai és vitamin komponensei révén támogatja a bőrregenerációt, valamint segíti a hajképződést. Tartalmaz csicsóka, bíbor kasvirág és levendula kivonatot, emellett bőrtápláló növényi olajat is. Az egészséges bababőr megteremtésében hatalmas segítséget nyújt.

A biztonságos fürdetés másik ajánlott készítménye a Naturissimo for baby Herbal baba krémhabfürdő, mely gyengéd tisztítást, hatékony ápolást tesz lehetővé. Édesgyökér és körömvirág kivonata közreműködik a bőrregenerációban, a higiénikus bőrállapot kialakításában pedig a cédrus illóolaja játszik szerepet.

A legtöbb, amit tehetünk kisbabánk bőrének megóvása érdekében, ha kizárólag természetes összetevőjű natúr és biotermékeket alkalmazunk!

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: