Támogatott tartalom

Hogyan rendezzük be az otthonunkat?

bútor

Nincs egyszerű feladat elé állítva az, aki megpróbálja berendezni az otthonát. Bármennyire is élvezetes tevékenység ez, mégis megnehezíti a tény, hogy rengetegféle szempontot kell figyelembe venni.

És ha akár csak egy is kimarad közülük, máris megvan a baj, ami ráadásul akár évekre megmérgezheti a hétköznapokat. Hiszen akárhonnan is nézzük, bútort nem hónapokra, sőt, még csak nem is egy-két-három évre veszünk, hanem átlagosan egy-két évtizeden keresztül legalább szolgálnak minket az adott bútordarabok.

Mai cikkünkben éppen ezért egy kis útmutatót hoztunk, hogy semmiképp se kövessünk el semmilyen tipikus hibát.

Vegyük számításba a célközönséget!

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy mennyire oda kell figyelni arra, hogy ki fogja használni azokat a bútorokat, amelyeket a Prémium bútoráruház nappali részlegéről vásárolsz például.

Ha ugyanis gyermek is van a háznál, akkor mindenképpen olyat válasszunk, ami nem olyan kényes anyag, könnyen tisztítható, hiszen a kisgyermekek mindig gondoskodnak valami kis balesetről.

Ha házi kedvenc is használja az adott bútort, akkor fontos, hogy ne méregdrága bőr legyen, amit a karmok könnyen felsérthetnek, valamint lényeges az is, hogy porszívózható és mosható is legyen a szóban forgó anyag.

Sőt, ha idős emberek is használatba veszik, akkor arról kell gondoskodni, hogy könnyen használható legyen – egyszerűen le tudjanak például ülni vagy felállni.

Ügyeljünk a minőségre!

Persze jó, ha minden egyes bútordarab, ami az otthonunkban megtalálható, prémiumminőségű, de őszintén szólva ezt csak kevesen engedhetik meg maguknak. Az igazi, asztalos által személyre szabottan készített bútor méregdrága, sokszor be kell érni a lakberendezési áruházak nagyon olcsó és olykor esetlegesen silányabb minőségű darabjaival is.

Lényeges szempont ez is, így mindenképpen jó, ha mérlegelünk: milyen fokú használatnak lesz kitéve az adott darab? Ha csak elvétve érünk hozzá, akkor lehet akár olcsóbb, sőt, adott esetben gyengébb minőségű is. Ha azonban napi használatnak lesz kitéve, akkor feltétlenül érdemes invesztálni egy drágább, ugyanakkor minőségibb darabba!

Teremtsünk összhangot!

Talán az egyik leggyakoribb szempont, amire szeret mindenki odafigyelni, az a lakberendezési stílus. Az elmúlt években ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a különféle lakberendezési trendek, így mindenki előszeretettel teszi le a voksát egy-egy irányzat mellett.

Persze ezzel semmi gond nincsen, hiszen sokkal pihentetőbb és meghittebb olyan otthonba hazatérni, ahol megvan a szükséges összhang, mint egy olyanba, ahol totális káosz és stílustalanság uralkodik.

Így aztán ha a Prémium bútoráruház bútorai között keresgélünk, feltétlenül legyen ez is egy szempont választás és vásárlás előtt. Ha a célközönség igényeit kiszolgálja az adott bútor, hozza is a szükséges minőséget, és ráadásul még bele is illik otthonunk stílusába, akkor mindenképpen rendeljük meg a kiszemelt terméket!

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: