Támogatott tartalom

Hogyan tisztítsd meg a fehér cipőidet?

fehér cipő

A fehér színű cipők igazi örökzöld darabok, amiket ráadásul változatosan tudunk kombinálni a ruháinkkal. Sajnos azonban van egy hátrányuk is, méghozzá az, hogy a piszok sokkal hamarabb meglátszik rajtuk, mint a sötétebb színű lábbeliken.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod róluk, csak gyakrabban kell lemosnod róluk a szennyeződéseket. Szerencsére a fehér cipő tisztítása néhány egyszerű lépésben megvalósítható, utána pedig ismét makulátlanul tiszta lesz.

Az első lépések, avagy mire figyelj oda?

Először is fontos tudnod, hogy a különböző anyagból készülő cipőket különböző módon lehet tisztítani. Mielőtt bármilyen házi módszert kipróbálnál, nézd meg a lábbelid címkéjét, hogy mi a javasolt tisztítási mód.

A legtöbb modellt sajnos nem lehet kimosni mosógépben, mert károsítja az anyagot és olyan sérüléseket okozhat rajta, amik után valószínűleg nem szívesen viselnénk.

Ellenben a cipőfűzőt és a talpbetétet moshatjuk gépben. A fehér cipő tisztítása semmiképp se történjen erős vegyszerekkel, illetve durva felületű szivaccsal, mert azokkal könnyen felsérthetjük az anyagot. 

Fehér cipő tisztítása: így csináld jól!

A fehér vászoncipő tisztításához bátran használhatsz citromlevet, az ugyanis eltűnteti a foltokat róla és az illatát is felfrissíti. Abban az esetben is tökéletes választás, ha a dorkód be van sárgulva, ez esetben ugyanis a citrom visszaadja a ragyogó fehérségét.

A tisztításhoz nagyjából 2-3 kanál citromlevet keverj el 1 dl vízben, majd a keveréket vidd fel a lábbelidre egy puha rongy használatával. Ezt követően pedig kezdd el körkörös mozdulatokkal óvatosan dörzsölni az anyagot, amíg a kívánt hatást el nem éred.

A bőrből készült lábbelikhez érdemes ecetet választani, méghozzá úgy, hogy 1 teáskanálnyi ecetet beleöntesz 1 dl vízbe. Ez után a művelet nagyon hasonló az előzőekhez.

Egy puha rongy segítségével kell felvinned, majd addig dörzsölni, míg szép fehér nem lesz a lábbelid. Végül használj egy tiszta vizes rongyot is az ecetszag eltávolítása céljából.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: