Élet-Stílus

Hogyan tudok az előfizetésem terhére vásárolni szolgáltatásokat?

vásárlás

A cikk főcímében szereplő szolgáltatásokat jellemzően új mobil előfizetéssel nem veheted igénybe, mivel magas kockázatot jelent a mobil szolgáltatóknak a szolgáltatás használata, tekintve, hogy ez egy hitelkeret.

Mint minden hitelkeretnél, a szolgáltatók ügyfél előtörténetet vizsgálnak, azaz hitelképességi vizsgálaton esnek át. Új ügyfeleknél erre aligha lenne lehetőség, ezért 3-6-12 hónap után biztosítanak egy előre meghatározott mobilvásárlási keretet, amit felhasználhatnak.

Ezek olyan szolgáltatások, amik

  • Kényelmi szolgáltatások (Mobil parkolás, mozijegy, autópálya matrica)
  • Felnőtt tartalmak (0690…)
  • Mobil alkalmazás vásárlás (Játékok, AI vezérelt programok etc..)

Ezeket a tartalmakat, hozzáféréseket gyakran hívásokkal, vagy SMS-ekkel is meg lehet vásárolni, vagy App Store-ból, Google Play-ből applikáción belül is el lehet indítani.

A vásárlásokat tekintve beszélhetünk egyszeri, vagy folyamatos vásárlásokról is, vagy akár mikro tranzakciókról is. Amennyiben folyamatos megbízást adunk az alkalmazásnak, legyünk nagyon óvatosak, mert gyakran váratlan lehet számunkra a jövőbeli telefonszámra terhelésünk.

Mobil telefonszámla terhére történő csalások / átverések:

Sok esetben érkezik a hatóságokhoz bejelentés, feljelentés, hogy olyan vásárlásokat terhelt ki a mobil szolgáltató a felhasználónak, amiről nem is tudod.  Ez általában sajnos a végfelhasználóra vezethető vissza.

Tipikus példák:

  • Egy emelt díjas hívószámról megcsörgették, Ő pedig visszahívta
  • Egy mobil alkalmazásban a reklámok megszüntetését kérte, vagy plusz előnyt szeretett volna vásárolni magának a játékban, ezért elfogadta a kifizetési feltételeket
  • Olyan telefonszámra küldött SMS-t, ami fizetési kötelezettséget von maga után

Ezért fontos, hogy tudatosan használjuk ezeket a szolgáltatásokat, és ne küldjünk ismeretlen előhívószámú telefonszámra üzentet, mert gyakran nagyon körülményes ezeket a szolgáltatásokat lemondani.

Gyakran az ilyen típusú problémák akkor jönnek elő, amikor gyermekeink kezébe kerül a telefon, és véletlenül megtörténnek ezek az előfizetések.

A jó hír az, hogy ha ezeket a beállításokat szeretnénk profik segítségére bízni, akkor megbízhatunk egy mobil flotta kezelőt is. Pl. a Bestfleet.hu-nál alapvetően tiltják is ezeket a szolgáltatásokat, és külön kérésre engedélyezik, így elkerülhető a kitettség a csalók és hamis alkalmazások felé.

Itt rögtön nem csak a biztonságot, és a szakértelmet kapod meg az előfizetésed mellé, hanem a piaci ár töredékéért kaphatod meg ugyanazokat a mobil szolgáltatásokat, mint a nagy szolgáltatóknál! (Korlátlan hívás, ingyenes SMS-ek, korlátlan internet)

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: