Támogatott tartalom

Hogyan válasszunk állateledelt?

állateledel

Állateledelek, kutya- és macskatápok terén egyaránt bőséges választéknak örvendhetünk. Manapság nem az a kérdés, hogy találunk-e megfelelő minőségűt, sokkal inkább az, hogyan válasszuk ki a valóban legideálisabbat kisállatunk számára. 

A kutya- és macskatápok minőségének jelentősége

A Grandopet.hu állateledel választékában bőséges kínálatból szemezgethetünk, ahol prémium tápok és speciális igényű állatok számára fejlesztett termékek is elérhetők. Gondolunk például a magasabb rosttartalommal bíró termékekre, az érzékeny gyomrú kedvenceknek ajánlott eledelekre, de találunk opciót veseproblémákkal küzdő kutyusoknak és cicáknak egyaránt. 

Kiskedvenceink ideális táplálása elengedhetetlen az egészségük és jó közérzetük érdekében. Mindenképpen magas minőségű tápot érdemes választani, olyat, amelynek összetétele és komponenseinek aránya éppen megfelelő, hogy fedezze a szükségletüket. 

Célszerű olyan gyártó termékeit előnyben részesíteni, amely több éves múlttal rendelkezik, hiszen ez esetben már bőven akadnak visszajelzések is. Ez némiképp leszűkíti a kört, bár így is nehéz dolgunk van, tekintve, hogy szinte végtelen a kínálat.

Nem feltétlenül a márka az irányadó, de kétségtelen, hogy jobban bízunk egy olyan gyártóban, amely kellő szakmai tudással megalapozottan, hosszabb múlttal a háta mögött végzi az állateledelek fejlesztését. 

A választás főbb szempontjai

Mindig legyünk tekintettel az összetételre, vagyis, hogy milyen húsforrást, növényi alkotórészt és egyéb komponenseket tartalmaz, ezenfelül megtalálhatók-e benne vitaminok, gyógynövények. 

Fontos szempont továbbá, hogy a gyártó teljes mértékben mellőzze az állatkísérleteket, tehát a fejlesztések során kizárja az efféle tevékenységeket. 

Alapvető a könnyű emészthetőség, ugyanakkor szem előtt tartandó, hogy ne tartalmazzon mesterséges színezéket, ízfokozókat, génmódosított összetevőket sem. Ugyanígy alapelvárás a szója- és búzamentesség. Lehetőleg kerüljük a hozzáadott cukorral és tejtermékkel rendelkezőket. 

Nem csupán az eledel minősége lényeges, hanem az is, hogy az állatunknak megfelelő terméket válasszuk. Ehhez a korát, fajtáját, testtömegét és aktivitását is figyelembe kell venni.

Mit érdemes tudni a szuperprémium tápokkal kapcsolatban?

A szuperprémium tápok esszenciális zsírsavakban dús baromfizsír tartalommal rendelkeznek, ugyanakkor értékes fehérjeforrásokban is gazdagok. Általuk fedezhetők a létfontosságú tápanyagok és komponensek. A választás előtt mindenképpen tájékozódjunk az összetétellel kapcsolatban, a csomagoláson feltüntetett információk ebben a segítségünkre lehetnek. 

A mai bőséges választék lehetőséget teremt, hogy állatunk igényeit figyelembe vegyük, és fizikai állapotához mérten válasszuk ki a legoptimálisabb megoldást. Nem mindegy, hogy egy munkakutya számára keresünk eledelt vagy egy kisebb mozgásigényű, idősebb kedvencnek. 

Bizonytalanság esetén kérhetünk tanácsot állatorvosunktól, így a konzultáció során felmérhető házikedvencünk aktuális állapota is. 

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: