Építkezés-Felújítás

Homlokzati hőszigetelés, az energetikai fejlődés alapja

szigetelés

A házak energetikai fejlesztésére számos módszer áll rendelkezésre, mint például a napelem rendszerek kiépítése vagy épp egy hőszivattyú telepítése. A befektetések hatékonysága azonban a házak általános minőségén is múlik, így a szigetelés kérdése sem elhanyagolható.

Fejlett energetika

Egy ház vagy lakás értéke sok módon növelhető, e tekintetben azonban mégis az energetikai fejlesztésekkel érhető el a legnagyobb értéknövekedés. Erre ma már számos megoldás áll rendelkezésre, melyek szinte kivétel nélkül a megújuló energiaforrásokat hasznosítják a ház igényeinek ellátásához.

Az elérhető pályázati lehetőségek okán a napelem rendszerek egyre elterjedtebbek, mely nagy segítséget jelent az áramszámlák tekintetében.

A fejlett energetikai megoldások tehát olyan befektetések, melyek hosszútávon is képesek jelentős mértékben csökkenteni a háztartások rezsiköltségeit. Az optimális hatékonyság érdekében azonban bizonyos külső feltételeknek is teljesülniük kell, melyek elsősorban a házak, állapotát és felszereltségét érintik.

Ilyen például a megfelelő szigetelés megléte is, mely már önmagában is energetikai fejlesztésnek tekinthető. A homlokzati hőszigetelés Aleronenergia által kínált megoldásai éppen erre szolgálnak.

Hatékony hőháztartás

A homlokzati hőszigetelés lényege a házak alapvető hőháztartásának a javítása. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a szigetelésnek köszönhetően nyáron a meleg, télen pedig a hideg levegő jelentős része kizárható, míg a benti légkör is stabilizálható.

A homlokzati hőszigetelés lényegében egy nélkülözhetetlen megoldás, mely a lakóházak többsége esetén alapvetésnek számít. Így erre már az építkezés vagy felújítás során is érdemes lehet gondolni.

szigetelés
Kép forrása: Depositphotos.com

Ha energetikai fejlesztésekről van szó, minden esetben egy befektetésről is beszélhetünk. Míg egy napelem rendszer kiépítése e tekintetben jelentősebb kiadással jár, addig a homlokzati hőszigetelés kivitelezése lényegében a legkedvezőbb árú fejlesztésnek tekinthető.

Az ehhez használt anyagok ugyanis viszonylag kedvező áron beszerezhető, persze sok múlik a típuson is. Az árak oroszlánrészét a munkadíjak teszik ki, ám ezért cserében megbízható minőséget kapunk.

Utólagos kivitelezés

A homlokzati hőszigetelés egyik nagy előnye, hogy a többi energetikai fejlesztéshez hasonlóan gyakorlatilag bármikor kivitelezhető. Így tehát ha egy ház vagy lakás korábban nem lett leszigetelve, az probléma nélkül pótolható akár utólag is.

Ezt pedig érdemes is megtenni, hiszen a homlokzati hőszigetelés lényegében minden más ilyen jellegű fejlesztés hatékonyságának az alapját képezi. Nélküle igazából nincs is túl sok értelmes befektetni a többi energetikai lehetőségbe.

Az Aleron amellett, hogy napelem rendszerek és más energetikai megoldások kivitelezésével foglalkozik, a homlokzati hőszigetelés területén is kínál megoldásokat. A különböző elérhető szigetelőanyagokat maguk az ügyfelek választhatják ki, ezzel is előre kalkulálható költségeket létrehozva.

A szakértő segítség persze a folyamat egésze alatt rendelkezésre áll, így a homlokzati hőszigetelés tervezése és kivitelezése egyaránt gördülékeny lesz.

Képek forrása: Freepik.com; Depositphotos.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: