Támogatott tartalom

Így alakítsunk ki egy természet ihlette hálószobát

hálószoba Rs bútor

Merítsünk ötleteket a körülöttünk lévő világból.

A természetből inspirálódni az egyik lehető legjobb dolog, amit tehetünk. Ez érvényes a lakberendezés esetében is, így  a hálószobánk kialakításakor különösen. Nem csak stílusos, hanem megnyugtató is lesz a környezetünk, ahol kellemesen pihenhetünk, relaxálhatunk.

Egy fából készült éjjeliszekrény persze nem elég a boldogsághoz, de a harmónia megteremtésének jó eszköze. De nézzük is pontosan, mit érdemes fontolóra vennünk.

Színek, formák, alapanyagok

Az egyik legfontosabb lépés, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb színeket. A zöldek, a barnák és egyéb földszínek megnyugtató hatásúak, emellett pedig közelebb hozzák a természet érzetét hozzánk. A zöld nemcsak friss szín, hanem segít relaxálni is, így éppen ideális a hálószobába.

A bútorok esetében is célszerű arra törekedni, hogy olyan anyagokat válasszunk, amelyek a természetből költöznek az otthonunkba – na nem szó szerint. Tehát a fából, bambuszból készült berendezési tárgyak segítenek melegebbé, lágyabbá, mégis természetessé tenni az összhatást.

Használjunk pamutot, lenvásznat vagy gyapjút a berendezéshez. Ezek a legmegfelelőbb anyagok a párnákhoz, ágyneműhöz és a függönyökhöz. A puhaság és a természetesség érzése fokozza a hálószoba hangulatát. Formák tekintetében: a kerekebb kialakítású tárgyak megnyugtatóan hatnak ránk, míg az organikus formák erősítik a természetközeli élményt.

Dekorációs elemek

Továbbá célszerű bevetni az élő növényeket is, amik nem csak tökéletes dekorációs elemek, hanem kiváló lakótársak, ráadásul a levegő minőségét is javítják. Válasszunk természetes dekorációkat, ágakat, kagylókat, kavicsokat, és egy kis darabkát vigyünk be a külvilágból.

Akár faliképek, akár nagyobb tájképek, növényeket vagy állatokat ábrázoló poszterek bevetése is komoly változásokat eredményezhet. Szívünknek, lelkünknek  egészségünk szempontjából elengedhetetlen az efféle összhatás.

Írásunk a Videóhírek és a Női portál szerkesztőségének közreműködésével készült.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: