Építkezés-Felújítás

Így öltözteti fel az otthonod egy szép párkány

ablak

A mai rohanó világunkban sajnos egyre többször elfelejtkezünk arról, hogy a dekorálás jótékony hatással van nem csupán a lakásunkra de a lelki egészségünkre is. A legtöbben folyamatosan elkövetjük azt a tipikus hibát, hogy ha dekorálásra kerül sor, akkor rögtön az otthonunk nagyobb, láthatóbb tereire igyekszünk koncentrálni.

Amiről azonban szinte sosem szól a fáma: az apró kis zugok és hangulatos sarkok feldíszítéséről. Csodálatos módok léteznek arra, hogy az eddig ki nem használt kis tereknek is színt és pezsgést adjunk.

Tipikus példa a rejtett és sajnos igen könnyen elfeledett zugokra az ablakpárkány. Nagyon sokan csak egy szükséges tárgyként vagy unalmas, haszontalan kiegészítőként tekintenek rá, holott ennél sokkal több rejlik benne.

Dobd fel a lakásod az ablakpárkány dekorálásával!

ablakok
Kép forrása: Pixabay.com

A következőkben több variációt és ötletet osztunk meg veletek arról, hogy milyen izgalmas, lenyűgöző módon lehet feldíszíteni az eddig elhanyagolt párkányokat.

Tarts velünk és a következő baráti összejövetel alkalmával zsebelj be pár elismerő bókot az ablakpárkányodnak és az alábbi tippeknek köszönhetően!

1. Tárolásra és munkára fel!

Amennyiben nagyobb ablakpárkányunk van, használjuk ki és tekintsünk rá tárolóként. Elhelyezhetünk itt stílusban és színben a párkányunkhoz illő irattartókat, mappákat, dobozokat- a lényeg azon van, hogy ne vigyük túlzásba, mert könnyen zsúfolt hatást érhetünk el vele.

Extra tipp: főként dolgozószobában érdemes használni ezt a megoldást, ott ugyanis abszolút olyan hatást kelt a szemlélőben, mintha szándékosan a szoba része lenne a párkány és a rajta tárolt fontos iratok.

2. Nézz, nézz az ég felé!

Apróbb és jóval vékonyabb párkánnyal áldott meg a lakásod? Ne csüggedj, ugyanis van egy szuper módja annak, hogy a vendégeid a lábaid előtt heverjenek, amíg várnak rád vagy a többi barát érkezésére.

Helyezz el a párkányod előtt kényelmes kis puffokat vagy székeket és hagyd, hogy a vendégeid meg pihenjenek az ablakból kitáruló csodás látvány előtt.

3. Dúl a lámúr!

Romantikus hangulatra vágysz de nem tudod, hogyan jöhetnél ki mindebből a legjobban? Ne agyalj túl sokat, hiszen a párkányod átvállalja a romantikus szervező szerepét. Helyezz rá pár illatos gyertyát, egy szál vörös rózsát és ha nagyon oda szeretnéd magadat tenni, egy buja fényfüzérrel koronázd meg az összhatást!

Extra tipp: Az emeletes házban lakók számára erősen ajánlott, hiszen innen gyönyörű kilátás nyílhat a városra, ami még romantikusabbá és emlékezetesebbé teheti az estét.

4. Isten hozott a rusztikus művészi térben!

Amennyiben nem vagy a növények szerelmese és nem szeretnéd telerakni velük az óriási ablakpárkányt, akkor gondolkodj valami másban – a könyvek, képek és egyéb dísztárgyak is remek dekorációs elemek.

Hozz létre egy egyedi, a személyiségedhez és belső gondolat világodhoz passzoló művészi teret! Inspirálódj és nyerj energiát az esős, szomorúbb napokon is!

5. Kiskertemben szép virágok….

ablakok
Kép forrása: Rawpixel.com

Az ablakpárkányok legnépszerűbb és mindannyiunk által ismert díszítési módja a növényekkel és virágokkal való beültetés. Tökéletes megoldás, hiszen kettős funkciót tölt be: nem csak mi gyönyörködhetünk bennük, hanem a külső szemlélő is, aki elhalad az ablakunk előtt.

6. Az olvasás szerelmeseinek

Nincs is romantikusabb és lenyűgözőbb látvány annál, amikor valaki egy komplett kis olvasó zugot alakít ki a lakásában, ahová bármikor el tud menekülni a nagyvilág elől. Ragadj meg a kedvenc könyvedet és kuckózz be egy forró csokoládé társaságában a párkányod mellé.

Ezekkel egészítsd még ki a hangulatot:

  • friss virágcsokor
  • olvasólámpa
  • kényelmes párnák

7. Saját lego kiállítás

Ha temérdek lego figurát tettél már össze az elmúlt évek során, azonban sosem tudtad hova tenni őket, megvan a tökéletes megoldás: helyezd őket a párkányodra!

Akár egy gyerekszobának is egyedi külsőt kölcsönözhet, arról már nem is beszélve, hogy motiválni fog abban, hogy minél több legót szerelj össze a jövőben!

8. Légies, fényáteresztő függönyök

Zárd ki a kíváncsi tekinteteket egy csoda szép, légiesen könnyű függöny alkalmazásával!

Előnyei:

  • stílusos hatást ad az egész szobának
  • friss hangulatot terem
  • több fényt engedhetsz be az otthonodba

Megteremtjük számodra a lakásod ékét!

Ahány otthon, annyiféle párkány. Mi a Párkányosnál biztosak vagyunk abban, hogy a szépen kialakított, szakértők keze által telepített párkány egyben a lakás éke is.

Minden otthonnak megvan a maga története, amelyet szeretne elmesélni. Cégünk éppen ebben nyújt hatalmas segítséget azok számára, akik megbízható és minőségi párkányt keresnek.

Varázsold el az érzékeidet és jutalmazd meg magadat a kőpárkány mesés faragványával!

Képek forrása: Pixabay.com; Rawpixel.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: