Lakberendezés

Így teheted a lakásodat komfortossá – ahogy az asztalosok gondolják

otthoni komfort megteremtése

Az otthoni komfort talán a legfontosabb tényező, amely jelen van az életünkben. Nem a nyaralás szabja meg igazán, hogy hogyan fogunk élni és érezni saját magunkat – sokkal inkább az a kérdés, hogy mennyire érezzük otthonosnak, komfortosnak a mindennapjainkat, amikor a házunkban vagyunk.

Mi az igazi összhatás titka? Erre a kérdésre csak egy igazi szakmabeli tudna választ adni.

Miért kiemelkedően fontos manapság ez a kérdés?

Alapvetően azért, mert egyre inkább elterjedt az úgynevezett Home Office nevű konstrukció – az emberek akár dolgozhatnak otthonról is. Az egyetemeken is egyre elterjedtebb az e-learninges tanulás, Ennek köszönhetően egyre többen töltik az idejüket a lakásukban.

Így kiemelten fontos, hogy abban a tökéletes harmónia megjelenjen. Cikkünkben a SzakiWeb szerkesztőségét kértük meg arra, hogy nyilatkozzanak a témában – ők küldték be az írást.

Fontos a megfelelő bútorzat

Nagyon fontos, hogy a bútorzat megfelelő legyen. A polcok, ágyak, szekrények, íróasztalok mind tökéletes minőségűek legyenek, melyek bírják a rájuk szabott terhelést, ezen felül esztétikusak és harmonikusan néznek ki. A megfelelő alapanyagok és a pontos méretek alapvetőek minden esetben.

A kárpitozás legyen stílusos

Minden felületet érdemes kárpittal bevonni, amelyre szokás ilyen bevonatot helyezni. Ez legyen egyedi, anyagát tekintve igényes – érdemes külön kárpitos mesterembert keresni erre a feladatra, aki pontosan tisztában van azzal, hogy a felület mitől lesz sima és különleges.

Ez egy külön szakma – melyet sokan alábecsülnek, pedig hatalmas kézügyességet és odafigyelést igényel azok részéről, akik művelik.

A falak színe sem mindegy

Nem mindegy, hogy milyen színűre festjük le a falakat. A leggyakoribb a fehér és a sárga, de a barna és zöld szín sem ritkák. A legtöbben a halványabb színeket preferálják, ezek ugyanis nem annyira irritálóak összeségében véve.

Az összhatás legyen tökéletes

Az imént felsorolt szempontok persze fontosnak számítanak külön-külön, viszont az összhang és összhatás legalább annyira lényeges. Például – illik egymáshoz a fal és a kanapé, melyek egyenként, önmagukban teljesen megfelelő darabok? Ha igen, akkor remekül csináltuk a dolgunkat.

Mindig aludjunk a döntéseinkre egyet

Nagyon fontos, hogy mindig aludjunk a döntéseinkre egyet. Ne kapkodjunk, vagy döntsünk elhamarkodottan, hiszen könnyen lehet, hogy a következő 5-10 évben ugyanabban a lakásban fogunk élni. Ha kell, akkor családi szinten gondoljuk át, hogy vajon jó ötlet lenne-e a lakásunkban bizonyos részeket átstrukturálni, vagy egy adott felületet lefesteni.

Kép forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: