Lakberendezés

Így válaszd ki a tökéletes kerti bútor szettet!

kerti bútor

A tél utolsó időszakához érkeztünk, nemsokára beköszöntenek a melegebb hónapok, amikor aktívabban elkezdjük használni a kertünket. Éppen ezért, lassan megjelennek a kínálatban a kerti bútorok is.

Ha eddig nem tetted, érdemes körbenézni ezen a területen, hogy mire megérkezik a jó idő, kényelmesen tudd használni a kertedet. Első körben azonban azt kell eldöntened, hogy milyen kerti bútorokra van szükséged.

Mit szoktál csinálni a kertben?

Az, hogy milyen kerti bútorra van szükséged, nagymértékben függ attól, hogy mit szoktál csinálni a kertben. A kerti bútor szettek között találhatóétkező szett, kényelmes ülőgarnitúra szettek dohányzóasztallal, és némelyik még napozóágyakat is tartalmaz.

Utóbbi nyilván fölösleges számodra, ha nem vagy az a napozós típus, de az étkező szettet sem tudod kihasználni, ha enni nem szoktál a kertben, inkább csak kényelmesen hátradőlve, a lábadat föltéve szereted élvezni a friss levegőt.

Persze az is lehet, hogy ezek közül mindenre szükséged van mert ebben az esetben több fronton is érdemes nézelődni, hogy olyan kerted legyen, amiben teljesen komfortosan tudod érezni magad.

Mekkora szettet célszerű vásárolni?

A következő kérdés, amit át kell gondolnod, hogy mekkorák legyenek a kerti asztalok, hány székre van szükséged.

Ehhez jó alap, hogy hányan éltek a házban, hány fős a család, mert úgyis leginkább ti fogjátok használni a kerti bútorokat. Ha azonban gyakran rendeztek vendégséget, sokszor látogatnak meg a barátok vagy a tágabb család, akkor érdemes lehet minél nagyobb asztal mellett letenni a voksodat, és minél nagyobb számú széket tartani otthon.

A kerti kanapé, illetve fotelek esetében ugyanez a helyzet: minél többen használjátok, annál nagyobb kanapéra van szükség, és annál több kiegészítő fotel kellhet. Szerencsére kerti bútorból óriási a választék, mind a formavilágot, mind a kivitelezést, mind az alapanyagot, mind pedig a méretet tekintve. Ez lehetőséget ad arra, hogy mindenki megtalálja azt, ami ideális az számára.

A rattan hatású műanyag kerti bútorok a legnépszerűbbek: a valódi rattanhoz képest kevésbé sérülékenyek, a hagyományos műanyag kerti bútoroknál pedig esztétikusabbak. Ha véded őket az erős napsugárzástól és a fagytól, sokáig tehetnek jó szolgálatot – nézz körül a kínálatban, hogy megtaláld a számodra ideális kialakításút!

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Ground Picture

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: