Támogatott tartalom

Így vásároljunk mikrohullámú sütőt

konyhabútor

Összeszedtük a legfontosabbakat.

A mikrohullámú sütő vásárlása a legtöbb ember számára elengedhetetlen teendő, akár az első készülékéről van szó, akár a régit kell lecserélni. De vajon milyen típusú mikróra van szükség az Ön háztartásában?

Három fő mikrohullámú sütőtípus létezik: asztali, nagyméretű és beépíthető. Az asztali mikró a leggyakoribb és általában a legolcsóbb is. Az emberek kedvelik őket, mivel nem igényelnek külön telepítést – elég kicsomagolni a dobozt, és csatlakoztatni az új készüléket. Egy másik nagy előny, hogy ha költözködnünk kell, a mikrók is velünk költöznek.

A beépített és a nagyméretű modellek drágábbak. Általában szerelőre van szükség hozzájuk, és nagyobb valószínűséggel maradnak az otthonában, még akkor is, ha elköltözik. Ezzel együtt egyedi előnyeik is vannak.

A nagyméretű modellek elszívják a füstöt és a szagokat a főzőlapról. A beépített modellek ezzel szemben helyet szabadítanak fel a pulton, és igényesebbé varázsolják a konyháját. Ha asztali készüléket szeretne használni, de a beépítetthez hasonló megjelenéssel, érdemes olyan díszítőpaneleket keresnie, amelyek azt a hatást keltik, mintha a mikró a szekrénybe lenne építve.

Mekkora mikróra van szükség?

Miután meghatározta az Önnek megfelelő mikrohullámú sütő típusát, tegye fel magának a kérdést, hogy mekkora konyhaterületről hajlandó lemondani. Ha a pult területe korlátozott, érdemes lehet helyet spórolni egy kisebb modellel.

A külső méretek is változóak, ezért mindig mérje meg le a kijelölt helyet szélesség, mélység és magasság szempontjából, hogy megbizonyosodjon róla, passzol-e a mikró dobozán feltüntetett méretekkel. Ellenőrizze azt is, hogy van-e konnektor a közelben.

Válasszon egy kisebb, kompakt modellt, ha nincs hely a munkalapon. Ha viszont egy egész családot lát el, vásároljon nagyobb mikrót, amelyben elférnek a rakott ételek és a lasagne is. Ám ha egyedül él, egy közepes méretű mikrohullámú sütőbe akkor is megéri befektetnie, ha eleget használja a hétköznapokban.

Mekkora teljesítményre van szükség?

Ami a mikrohullámú sütőt illeti, a wattok száma egyenlő a teljesítménnyel. Egy 1000 wattos mikró gyors és hatékony, ez tehát remek kiindulóérték. A 700 wattos vagy kisebb teljesítményű mikrohullámú sütő lassabban melegít, és esetenként nem is egyenletesen.

Általában minél nagyobb a teljesítmény, annál kevesebb a melegítési idő – de ne feledje, hogy a nagyobb teljesítményű mikróknak gyakran az ára is borsosabb.

Aggódik amiatt, hogy a teljesítményváltozás hogyan befolyásolja a melegítést? Készítsen olyasmit az új mikróban, amit a régi modelljében rendszeresen készített, és figyelje meg, hogy mennyi ideig tart! Függetlenül attól, hogy vizet forral, csokoládét olvaszt vagy kukoricát pattogtat, használja a “plusz 30 másodperc” gombot a teszteléshez.

Írásunk a Tech magazin és a Design-lakberendezés.hu közreműködésével készült.

Kép forrása: Rs.hu

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: