magyar cserepeslemez árak

A tető a házunk egyik legfontosabb szerkezeti eleme, a felső védelmi vonala, ami az időjárási elemek és egyéb környezeti hatások miatt folyamatosan igénybe van véve. Így hát, előbb vagy utóbb elérkezhet az idő arra, hogy tetőfedő segítségét kérjük és a közreműködésével felújítsuk, valamint kicseréljük rajta a cserepet.

Ha pedig ez megtörténik, akkor érdemes minőségi cserepeslemezt választani a hagyományos cserepek helyett, ugyanis ez az alapanyag számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Ugyanakkor, teljesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen skálán mozognak a magyar cserepeslemez árak, hiszen a tetőfelújítás költsége korántsem elhanyagolható szempont.

Milyen előnyei vannak a cserepeslemezeknek a hagyományos cseréptetőkkel szemben?

  • Nagy ellenállóság: nem szívják be a nedvességet, így az nem tud kárt tenni bennük
  • Nehezen szennyeződnek be: mivel sima a felületük, ezért a szennyeződések nehezen tapadnak meg rajtuk
  • Egységes megjelenés: az illesztéshez szükséges elemek színben harmonizálnak a lemezekkel
  • Könnyű súly: sokkal könnyebbek a klasszikus kerámia- vagy betoncserepekhez képest
  • Méretezés: szinte bármilyen méretben legyárthatóak
  • Széles kínálat: fényes, matt, illetve dekor kivitelben is rendelkezésre állnak, és a színek tekintetében is nagy a választék

A cserepeslemezek több tekintetben is ideális megoldást nyújtanak, ha a tetőfelújítás esedékessé válik, így mindenképpen megéri ebben a megoldásban gondolkodni.

A cserepeslemezek könnyebbek, gyorsabban és egyszerűbben telepíthetők, és gyakran kevesebb karbantartást igényelnek a hagyományos cseréptetőknél. Emellett a cserepeslemezek gyakran kevésbé érzékenyek a környezeti hatásokra, mint a kerámia vagy a beton tetők.

A cserepeslemez színeinek választása jelentős hatással lehet egy épület általános megjelenésére és annak stílusára egyaránt. Míg a hagyományos piros és barna árnyalatok a vidéki és klasszikus építészeti stílusokhoz kapcsolódnak, a sötétebb tónusok, például a fekete vagy sötétszürke, modern és minimál stílusú épületeknél népszerűek.

A pasztell árnyalatok, mint a halványkék vagy a zsályazöld, romantikus vagy vintage hangulatot teremthetnek.

Több esetben a cserepeslemez színét gyakran aszerint választják, hogy az harmonizáljon az épület külső homlokzatának, kerítésének színével, a környező tájjal vagy akár a környező épületekkel.

A megfelelő színválasztás nemcsak esztétikai, hanem praktikus szempontokat is figyelembe véve, például a hővisszaverés képességét, optimalizálhatja az épület energetikai hatékonyságát.

Választottunk, hogyan tovább?

Először is vegyük fel a kapcsolatot egy megbízható, jó tetőfedővel. Valószínűleg a szakember egyik első kérdése az lesz hozzánk, hogy van-e már konkrét elképzelésünk a felújítással kapcsolatban. Ha a cserepeslemez tető mellett döntöttünk, akkor ezt mindenképpen jelezzük a szakembernek, hogy be tudja szerezni a szükséges alapanyagokat.

A Kéribádog tetőfedő, bádogos bolt és webshop kínálatában például rengeteg típusú és színű cserepeslemez megtalálható, ahonnan könnyedén kiválaszthatjuk akár mi magunk is a legmegfelelőbb darabot.

A cserepeslemez tető megéri az árát

A magyar cserepeslemez árak viszonylag széles skálán mozognak, így mindannyian megtalálhatjuk a pénztárcánknak megfelelő alapanyagokat. Arra azért nagyon figyeljünk a keresgéléskor, hogy mindenképpen minőségi cserepeslemezeket forgalmazó boltból vagy webshopból rendeljük meg a szükséges termékeket.

Ez nem az a pont, ahol megéri spórolni, hiszen egy meglehetősen hosszútávú befektetésről van szó, így érdemes mindenképpen időtálló, magas minőségű termék mellett dönteni.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: