Támogatott tartalom

Jó segítség egy ütvefúró

ütvefúró

Minek egy profi ütvefúró otthonra? Tesszük fel magunkban a kérdést, hiszen nem is vagyunk professzionális barkácsmesterek vagy szakemberek, akik az ilyen és ehhez hasonló szerszámokkal dolgoznak nap, mint nap. Pedig érdemes átgondolni, hogy mennyi előnye van a szóban forgó eszköznek a hétköznapi háztartásokban is.

Ütvefúró nem csak profiknak

Nagy az öröm! Végre megérkezett a 160-as LED TV, amit fel kéne tenni a falra, az igazi házimozi hatás érdekében. Előrelátók voltunk, megvettük az ehhez való fali konzolt is. Nincs más hátra, mint bejelölni és kifúrni a dübelek helyét. A bökkenő csak annyi, hogy nincs mivel.

Talán akad a szomszédnak egy erre alkalmas fúrója. De ő vagy nincs otthon, vagy valami leharcolt, használhatatlan kacatot ad kölcsön, ami bónuszként nálunk megy tönkre. Lehet szélsőséges a fenti példa, de egy peches napon akár ez is előfordulhat.

Sokkal egyszerűbb a dolgunk, ha akad otthon egy minőségi célszerszám, amivel nem csak ezt, hanem sok más dolgot is megoldhatunk. Ha lakásfelújításon gondolkodunk, akkor ne is fogjunk hozzá addig, amíg nincs kéznél egy minőségi ütvefúró, amit nem érdemes összekeverni a fúrókalapáccsal, mert akkor a szerszámgépünk nem lesz hosszú életű.

Ütvefúró vagy fúrókalapács? Mi a különbség?

A leginkább szembetűnő különbség az a méret, illetve az ütőmű felépítése, ami az ütvefúró esetében egy körmöstárcsán alapszik. Ugyan ezzel is fúrhatunk betont, de erre az csak mérsékelten alkalmas. A tégla, ytong fúrásával már könnyebben megbirkózik.

A pneumatikus, azaz légdugattyús ütőművel ellátott fúrókalapács már a legkeményebb betonnal is könnyűszerrel elbánik, aminek a vésésére is használható, például a kábelcsatornák kialakítása során.

Ütvefúróból kizárólag minőségit

Mert az ütvefúráshoz, az ütő erő előállításához kifinomult felépítés és strapabíró anyaghasználat szükséges. Remek akkus gépeket lehet kapni, amelyek már kedvező áron érhetők el bárkinek.

Ezért nem kizárólagosan a profi szakemberek élvezhetik a prémium kivitel előnyeit. Az ilyen termékekkel a nehéznek tűnő feladatok is sokkal gördülékenyebben mennek a gyakorlatban.

Az akkus kivitel páratlan mobilitást tesz lehetővé, elvégre áramforrástól független alkalmazható bárhol. A Makita modellek rendkívül széles kínálatából válogathatunk az igényeinknek megfelelően. Az árak általában a teljesítmény, az akkuk technológiája és az extrák szerint alakulnak.

Bármelyikre esik a választásunk, az tény, hogy egyhamar nem kell ismét beruháznunk egy ilyen szerszámgép beszerzésébe, mivel a japán gyártó már számtalanszor bebizonyította, hogy nem viccel, ha a minőségről van szó.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: