Támogatott tartalom

Kandalló üveg tisztítása: csináld úgy, mint a profik!

kandalló üveg tisztítása

A kandalló remek választás, ha egy megbízhatóan működő fűtőtestet szeretnénk használni, ami ráadásul még szép is. Nem sok minden van, amivel a kandalló üveg mögött táncoló lángnyelveknél otthonosabb hangulatot tudunk teremteni a lakásban.

Ugyanakkor nem árt odafigyelni arra, hogy rendszeresen megtisztítsuk a kandalló üveget, hogy sokáig gyönyörködhessünk a tűz látványában. A kandalló üveg tisztítása nem egy bonyolult művelet, csak néhány fontos dologra kell odafigyelni, hogy szakszerűen el tudjuk végezni.

Ilyen egyszerű a kandalló üveg tisztítása

Mielőtt nekiállsz a munkának, nagyon fontos, hogy várd meg, míg az üveg teljesen kihűl. Ellenkező esetben könnyen megégheted magad. A kandalló elé pedig fektess le újságpapírt vagy teríts le fóliát, hogy kevesebbet kelljen takarítanod.

A kandalló üveg tisztítása már akkor is esedékes, amikor még nem feketedett be. A por és a füst sajnos idővel lerakódik az üvegen, ami ennek hatására egyre homályosabb, koszosabb lesz.

A legegyszerűbb megoldás, ha hamut használsz, hiszen kéznél van és csak egy nedves rongyra van szükséged ahhoz, hogy felvidd az üvegre. Ez után körkörös mozdulatokkal szépen töröld át az üveg teljes felületét.

Ha azt szeretnéd, hogy az üveg ragyogjon, akkor a hamuval történő tisztítást követően használj ecetet is. 1:3 arányban keverd össze vízzel, töltsd szórófejes flakonba és használd úgy, mintha egy bolti üvegtisztító lenne. A ronggyal töröld át és kész is vagy!

Hogy történik a WC tisztítása házilag?

Ugyanúgy, ahogy a kandallót, a WC-t is meg tudod tisztítani házilag. A szódabikarbóna például remek választás erre a célra, hiszen a fertőtlenítő hatásának köszönhetően a baktériumok kiváló ellenszere. Nemcsak a WC csésze, hanem a tartály tisztítására is használhatod, ez esetben két evőkanállal tegyél bele és hagyd hatni egy teljes éjszakán át!

A WC tisztítása házilag legalább 20%-os ecettel is történhet, mégpedig úgy, hogy beleöntesz egy üveggel és a szennyeződések mértékétől függően vársz néhány percet. Ez után súrolókefével átdörzsölöd a belső felületét!

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: