Élet-Stílus

Készítsen pólóból táskát ajándékba – 5 perc alatt!

ajándék

A hömpölygő tömeg sodrásában vásárlók ezrei szédelegnek egyik üzletből a másikba. A gyönyörű kirakatokra tapadva felcsendülnek a karácsonyi slágerek, és míg mások tömött szatyrokkal tülekednek, Ön még mindig tanácstalanul ácsorog, és a tökéletes ajándékot keresi szeretteinek.

Pedig a saját készítésű meglepetésnél nincs személyesebb. Ezért, ha rám hallgat, engedje el a butikok „csábító” ajánlatát, és készítsen inkább pólóból táskát ajándékba. A környezettudatos bevásárlószatyor elkészítéséhez még kézügyesség sem kell, talán csak egy kis fantázia.

A kreatív táska ötletet a Táskacity webáruház Pinterest oldalán találtuk.

Pólóból táska karácsonyra – 5 perc alatt

1. Készítse elő a következőket

A textilszatyor egy pólóból fog készülni. Ehhez válasszon felnőtt M/L méretű felsőt. Lehet rövid vagy hosszú ujjú is. Arra azonban ügyeljen, hogy az anyaga kellően erős legyen ahhoz, hogy táskaként sokáig használhassa.

Tipp: Ha ajándékba szánja, akkor gondolja át azt is, hogy milyen színvilág vagy minta tetszene az ajándékozottnak. De előveheti kreativitását, és egy hófehérfelsőruházatra textilfestékkel saját kezűleg is készíthet egyedi mintákat, feliratokat, díszeket. Kreatív szórakozás az egész családnak, a gyerekek különösen élvezni fogják a díszítést.

Vegyen elő egy éles ollót, filctollat és egy lapostányért – mindjárt megtudja azt is, hogy miért.

2. Szabás – vágás

Terítse ki a felsőt az asztalra, igazgassa el és a varrás mentén haladva vágja le a póló ujjait.

3. Jöhet a tányér

A tányért tegye a nyakrészre, és rajzolja körbe filccel. Valójában a tányér el is hagyható, és a saját elképzelésére is bízhatja, hogy mekkora nyílást kíván kivágni a táskának.

4. Kézügyesség nélkül is rojtozhat

Először döntse el, hogy rojtos táskát szeretne készíteni vagy rojt nélkülit. Az utóbbinál fordítsa ki a pólót, az előbbinél hagyja a színén. Majd kezdje el bevagdosni, körülbelül egy centiméter széles, és öt centiméter hosszú csíkokra. Elérkeztünk a kötözgetéshez, amiben kérheti a kisebb gyerekek segítségét is.

Először a szemben lévő rojtokat kösse össze szorosan. Ha végigért, akkor az egymás mellett lévő rojtokat is csomózza össze. A végén ellenőrizze, hogy nem tátong-e valahol egy-két kisebb lyuk. Ahol kimaradt, kösse meg a csíkokat.

5. Itt a vége!

Mérte az időt? Pólóból táskát a legegyszerűbb módon tényleg 5 perc alatt készíthet. Nincs más dolga, csak kifordítani a pólót, és gyönyörködni a végeredményben. Ha a rojtos verziót választotta, akkor igazgassa el a rojtokat, és már kész is.

Praktikus ajándék nőknek, anyukáknak, akiknek mindig szükségük van bevásárlószatyorra. De nemcsak a boltban jön jól, hanem a gyerek cuccait is szállíthatja benne. Nagyon kicsire összehajtható, a kézitáskában is elfér, de mindig jól jön, ha van belőle egy-két darab a kocsiban is. Könnyen tisztítható mosógépben is.

Filléres ötlet, tele szeretettel a fa alá. Kit lepne meg egy újrahasznosított táskával karácsonyra?

Kép forrása: Unsplash.com / Szerző: Nguyen Dang Hoang Nhu

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: