Támogatott tartalom

Kinek lehet érdekes a BTK csavarkompresszor kínálata?

csavarkompresszor

A kínálat két oldala

A kompresszorok egy feladatot látnak el ugyan, de felhasználási területeik nagyon is eltérőek. Általában a modell kiválasztása is ennek mentén zajlik, hiszen több szempontból sem mindegy mely területre milyen kompresszort alkalmazunk.

A kompresszorok technológiai szempontból az elmúlt kb. 50 évben élték meg a legnagyobb fejlődést. Az öt évtized során számos különféle működési elv bukkant fel. Ezek azért is fontosak, mert alapjaiban határozzák meg a kompresszorok működését és teljesítményét.

Az elvek közül aztán sok feledésbe is merült és mára mindössze két típus is képes minden felhasználói igényt kielégíteni. Ez pedig nem kis teljesítmény.

A kínálat egyik végén a dugattyús kompresszorok találhatók. Ezek a legtöbb esetben belépőszintű, egyszerű és olcsó készülékek, melyek fenntartási költsége is minimális. Cserébe szakaszos működést és szerényebb teljesítményt garantálnak. A skála másik végén pedig a csavarkompresszorok találhatók.

E nagy teljesítményű készülékek elsősorban ipari célokat szolgálnak, hiszen komoly igénybevétel mellett is folyamatos működésre képesek. Ennek megfelelően a BTK csavarkompresszor kínálata is leginkább az ipari szereplők számára lehet érdekes.

Erő és folyamatosság

csavarkompresszor
Kép forrása: Freepik.com

A csavarkompresszorok titka a bennük munkáló szerkezet. Ez lényegében két mérnöki precizitással elhelyezett csavart jelent, melyek ellentétes forgása végzi a levegő sűrítését. A technológia pedig óriási teljesítményt és folyamatos működést garantál.

Az ipari szereplők pedig lényegében ezt keresik, hiszen a termelés során egy minimális leállás is sokba kerülhet. A BTK csavarkompresszor szempontból is felkészült, így számos különféle specifikációjú és teljesítményű modellt kínálnak.

Hiszen egy csavarkompresszor esetén sem mindegy, hogy milyen eszközt választunk. Ezek már komolyabb értéket képviselő berendezések, így vásárlás előtt nem árt szakértő segítséget kérni. A BTK csavarkompresszor fronton is megad minden szakmai támogatást, ami ehhez szükséges lehet.

Fontos tisztázni a pontos alkalmazási területet, az teljesítményre vonatkozó igényt és más paramétereket, hogy garantáltan a megfelelő eszköz kerüljön beszerzésre.

Élet a vásárlás után

Egy kompresszor esetén nem csupán a vásárláskor, de a működtetés során is nélkülözhetetlen a szakmai támogatás. Egy csavarkompresszor esetén sokszor eleve a telepítést is szakemberre kell bízni, hiszen ipari körülmények között a legapróbb hiba is súlyos károkat okozhat.

A BTK csavarkompresszor tekintetében is hosszútávon gondolkozik, így az eladás után sem engedi el a felhasználók kezét, hanem igény szerint végigkíséri a termékek útját.

A szakértő karbantartás és szerviz eleve nélkülözhetetlen a kompresszorok élettartamának meghosszabbításához. A BTK csavarkompresszorok esetén is igényelhető ez a szolgáltatás, így biztosak lehetünk abban, hogy készülékünk a működés során is szakértő kezekben van.

Kérdéses esetekben is érdemes a forgalmazóhoz fordulni, hiszen így konzerválható leginkább a kompresszor állapota. A megbízható forrás tehát nem csak a vásárlás, de a későbbi életút miatt is fontos szempont.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: