Támogatott tartalom

Különleges személyiségekhez különleges stílus dukál

cipő

Hazánkban nagyon ritka, ha valaki tényleg valamilyen különleges stílusú ruhában vagy cipőben jelenik meg. Ha így is történik, akkor azonnal megnézzük, megbotránkozunk rajta, pedig a legtöbb esetben cseppet sem más az illető, szimplán másként látja a világot, mást tart divatosnak és hozzá illőnek.

Egy különleges személyiséghez különleges stílus tartozik, hiszen így élheti ki igazán magát. Ebben a cikkben ezekről a dolgokról számolunk be részletesebben. 

Milyen egy különleges személy?

A stílusok képviselőit szerencsére egyáltalán nem zavarja, ha megnézik őket az utcán, sokszor örülnek is neki, hogy másoknak tetszik, amit viselnek. A Borgo.hu extravagáns cipői között is bőven akad olyan, amit nem biztos, hogy mindenki szívesen venne fel. De ez minden lábbeli esetében így van, nem igaz? Akkor miért furcsa, ha valaki ezekben jelenik meg a városban?

Egy drámai stílust kedvelő személy imádja az élénk színeket és a feltűnő, hatalmas mintákat, valamint a látványos kiegészítőket. Nemcsak az ékszerei és a kabátjai mutatósak, hanem bizony a cipői is, amelyek lehetnek színes magas sarkúk, esetleg mintás csizmák vagy fűzős bakancsok.

Belefér egy-egy egzotikus vagy éppen merész és szexi megjelenés is, amihez intenzív sminket és különleges hajviseletet társítanak. Ők valóban különlegesek. 

Az extravagáns emberek

Ahogy már említettük, az extravagáns cipőkért egyre többen oda és vissza vannak, hiszen különlegesen hatnak, nem tucat darabok. Ebben a stílusban az a lényeg, hogy eltérjünk a megszokottól, viszont az árnyalatok eltérnek valamelyest a drámai trendektől.

Akik szeretnek ilyen ruhákban és kiegészítőkben megjelenni, kedvelik és értékelik a színeket és azok meghökkentő kombinációit. Szerepet kapnak a különleges szabásvonalak, illetve az ékszerek és a kiegészítők. Ezek esetében nem elég, hogy mutatósak, de még látványosnak is kell lenniük. 

Egy extravagáns embernek nem az a célja, hogy polgárpukkasztó legyen, hiszen itt nem ez a lényeg. Itt a másságról, a különleges egyéniségről, illetve a kifinomult ízlésről van szó. Legalábbis a legtöbb esetben. Persze kivételek mindig vannak, de sok esetben azok az emberek már nem is ide sorolandóak. 

Mi a helyzet a gót stílussal?

Ami még sokszor felmerül az emberekben, mint különleges megjelenés, az a gót stílus. Ezt az 1970-es években teremtették meg, tulajdonképpen antidivatként.

A legfontosabb cél az önkifejezés lett, hiszen ide tartozik a különleges lélek, valamint a dekadens romantika egyaránt. Alapjául nagyjából a középkori gótikus divat szolgál, a megjelenés sokszor sötét, főként fekete, de akad némi sötétkék, sötétzöld, illetve lila és mélybordó szín. 

A legismertebb ruhadarabok a földig érő szoknya és a trapéz ujjú ing, amihez hasonló mutatós és stílusos csizmát és bakancsot társítanak. Az anyag többségében bársony és csipke. A kiegészítőket tekintve pedig szóba jöhetnek az ezüst ékszerek, a láncok, a kesztyűk, de nem ritka a szegecselt öv és a kereszt sem. 

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: