Építkezés-Felújítás

Kültéri jakuzzi telepítése és ára

felfújható jakuzzi

A kültéri jakuzzi telepítése a megfelelő hely kiválasztásával történik. Nem mindegy, hogy teraszra vagy egyenesen a kertbe kerül, ráadásul az első kiadások ennél a lépésnél fognak kezdődni.

Alapszabály, hogy a jakuzzi nem kerülhet a sima földre vagy a fűre, hanem egy új területet kell neki kialakítani, amihez egy sóderágyra és egy vasaltbeton alapra lesz szükség, írja a kisalfold.hu. Ezt a területet burkolni és térkövezni is lehet, azonban a felületnek végig simának kell maradnia.

Az új terület előnye, hogy az elektromos vezetéket könnyebben elvezethetjük az aljzatban, így rejtve marad a szem elől, és esztétikailag sokkal megkapóbbá válik. Ehhez burkolóra és villanyszerelőre van szükség, ami meg is kezdi a kiadások sorát. Ha pedig inkább teraszra tennénk, akkor mindig ellenőrizni kell a födém teherbírását.

Ha a jakuzzit a földbe süllyesztik

Egyesek úgy döntenek, hogy a kültéri jakuzzit a földbe akarják süllyeszteni, azonban ez kissé megnehezíti a helyzetet. A szakértők azt javasolják, hogy a jakuzzi legalább kettő, de inkább három oldalról is megközelíthető maradjon az esetleges karbantartási és javítási munkálatok miatt, illetve érdemes figyelembe venni a gyerekes családokat is.

Hogyan kivitelezhető ez a földbe süllyesztve? Úgy, hogy nagyjából 50 centivel nagyobb gödörbe tesszük. Itt gondoskodni kell a vízelvezetésről, hiszen egy kiadós nyári vihar megtöltené a helyet.

A víz leeresztése és feltöltése

Miután kialakítottuk a tökéletes helyet és gondoskodtunk a megfelelő áramellátásról, teljes mértékben adottak a feltételek, jöhet az emberek kedvenc lépése: a víz.

Valójában a vizet nem muszáj közvetlenül rákötni a jakuzzira, azonban mindenki jól jár azzal, ha van egy csap a közelben. Egy slag csodákra képes, amit a nyári és a téli hónapok során is könnyedén lehet használni majd. Valójában a vízre nem csak évente kétszer lesz szükség, mivel a teljes vízcserék között elkerülhetetlen a párolgás, tehát folyamatosan tölteni fogjuk.

Nagytakarításnál a víz leeresztése a gravitáció segítségével történik. A jakuzzi alsó részén lévő kieresztő csaphoz kell csatlakoztatni a slagot, amit ki lehet engedni a dísznövényekre vagy a pázsitra. Értelemszerűen a víz is a kifizetendő számlák közé kerül, ráadásul rendszeresen szükség lesz rá, tehát muszáj számolni vele a vásárlás előtt is.

Mennyibe kerül minden?

A legfontosabb kiadás maga a jakuzzi lesz. Nem mindegy, hogy milyen méretet és milyen extrákat kérünk, hatalmas különbségek vannak a két véglet között. Egy alapfelszereltségű jakuzzi 1,5 milliónál kezdődik, azonban nem szabad a legolcsóbbat választani. Maga a jakuzzi egy annyira összetett termék, hogy ha a vásárlásra szánjuk magunkat, akkor érdemes egy jobbat beszerezni.

Ha a minőség az elsődleges szempont, akkor nem kell ötévente újat vásárolni. Ráadásul az is nagyon fontos, hogy az árban milyen szolgáltatások tartoznak bele, mindig válasszuk azt, ahol kiszállítást, telepítést és garanciát is kapunk.

Ilyenkor az árak 2 millió forintnál indulnak, de ha egy kicsit jobbra vágyunk, akkor 3 millió forint fölé is érhetünk. Mivel nem kis beruházásról van szó, ezért nagyon fontos alaposan utánajárni, és kiválasztani a legjobb szakembert, így tudjuk majd az előnyös hatásait éveken keresztül élvezni.

Kép forrása: Drspa.hu

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: