Élet-Stílus

Legyünk nyitottak a menyasszonyi ruha kapcsán

menyasszonyi ruha

A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása olykor nem könnyű, ezért is érdemes néhány vonatkozásban felkészülni a keresésre.

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő szalont, célszerű lehet, ha tájékozódnunk a legfrissebb menyasszonyi ruha stílusok, fazonok és színek vonatkozásában, hogy kialakíthassuk megjelenésünk alapvonalát. Ilyenek lehetnek például a választott menyasszonyi ruha nyakkivágására, díszítettségére vonatkozó igényeink, vagy akár a kiegészítők kapcsán fennálló elképzeléseink.

A különböző képmegosztó alkalmazások nagyon jó lehetőséget biztosítanak inspirációgyűjtéshez. Elég naponta akár pár percet rászánni arra, hogy böngésszünk a tartalmak között, és temérdek izgalmas megközelítést fedezhetünk fel magunknak.

A stílusjegyekkel történő ismerkedés azért is előnyös, mert amikor a ruhaszalon kiválasztása acél, tudni fogjuk, hogy nagyjából milyen típusú öltözékek mozgatnak meg minket, és tudatosabban választhatjuk ki azt az üzletet, amelyik az egyéniségünkhöz igazodó menyasszonyi ruha márkákat is forgalmazza.

Sok esetben az adott szalon weboldalán is megtekinthetjük az elérhető darabokat. Ha felfedezünk egy számunkra ideálisnak tűnő esküvői ruhát, akkor első körben célszerű telefonálnunk vagy e-mailt írnunk, hogy megtudjuk, elérhető lesz-e az áhított menyasszonyi ruha abban az időpontban, amikorra tervezzük az esküvőt.

Amennyiben lecsúsztunk az adott darabról, akkor se keseredjünk el, mivel ilyenkor rendszerint olyan fazonokat mutatnak be számunkra a szalon dolgozói, melyek hasonló irányvonalat képviselnek, mint az általunk preferált modell.

Az is megtörténhet, hogy egy így bemutatott menyasszonyi ruha sokkal jobban elnyeri a tetszésünket, mint az, amelyiket eredetileg kinéztük magunknak.

Időpontfoglalás menyasszonyi ruhapróbára

Habár az előzetes időpont foglalás nem mindenhol kötelező, mégis érdemes úgy szervezni a napjainkat, hogy egy előre lebeszélt időpontban vehessünk részt a menyasszonyi ruha próbáján. A szalonban dolgozók mindent megtesznek azért, hogy minőségi kiszolgálásban legyen részünk, de tény, hogy az időpont lefoglalása az egyetlen módja annak, hogy osztatlan figyelem irányuljon ránk a ruhapróba alkalmával.

Amikor időpontot egyeztetünk, érdeklődjünk arról, hogy hány kísérőt vihetünk magunkkal. Készüljünk fel: túl sok ember fogadására szinte egyik szalonban sincs lehetőség, és ez nem véletlen: nyugodt és kiegyensúlyozott környezetre van szükség, ahol nem a mennyiségi véleményezés a döntő, hanem a minőségi. Válasszunk olyan kísérőt, aki nagyon jól ismer minket, és akivel egyébként is szívesen töltjük az időnket.

A költségvetési szempontokat is érdemes minél előbb meghatározni. Az, hogy mennyi pénzt szánunk a menyasszonyi ruha bérlésére vagy vásárlására, döntő hatással lehet arra is, hogy melyik szalon lesz ideális a számunkra. Szerencsére kiemelkedően színvonalas darabokat is elérhetünk kedvező áron, főleg abban az esetben, ha a kölcsönzés mellett tesszük le a voksunkat.

A költségvetés pontos elkészítése a csalódásokat is segít elkerülni. Így reálisan mérhetjük fel a lehetőségeinket és olyan esküvői ruhák közül válogathatunk, melyeket biztosan megengedhetjük magunknak.

A hangsúly eddig azon volt, hogy mennyire fontos lehet a felkészülés, de ugyanilyen lényeges az, hogy megbízzunk a választott szalon munkatársainak véleményében. Legyünk nyitottak az ajánlásokkal kapcsolatban. Ne feledjük: a szakértelem objektív módon segít kiemelni az adottságainkhoz igazodó öltözéket.

Lehet, hogy egy menyasszonyi ruha óriási szerelem a számunkra, de előfordulhat, hogy olyan fazont ajánlanak a figyelmünkbe, mely pozitív meglepetésben részesít minket.

Budapest esküvői ruhaszalon vonatkozásában gazdagnak mondható, hiszen rengeteg üzlet közül válogathatnak a menyasszonyok. A menyasszonyi- és alkalmi ruha kínálat színvonaláról érdemes tájékozódnunk az interneten, akár referenciák után kutatva, akár a weboldalon található galériákat átböngészve.

Az Almássy Éva szalon hatalmas szakértelemmel és színvonalas kollekcióval várja azokat a hölgyeket, akik megalkuvásoktól mentesen szeretnék kiválasztani álmaik esküvői ruháját.

Hirdetés (X)

Még több cikk a rovatból: